Novi IBM Data centar u Ljubljani

Kompanija IBM otvara novi Data centar u Ljubljani. Prvi IBM Data centar ove vrste u Sloveniji raspolagaće sa 120 IBM stručnjaka koji su eksperti u različitim oblastima, a njih 70 poseduje napredno znanje u oblasti cloud kompjutinga, navodi se u zvaničnom saopštenju ove kompanije.

Foto_1

Na ovaj način, IBM eksperti će pomoći klijentima kompanije u regionu jugositočne Evrope da usvoje svetski nivo IT rešenja i iskoriste ga u cilju rasta i inovacija svog poslovanja, kao i podržati startup projekte u razvoju svog poslovanja.

 “Dajući klijentima izbor gde žele da pohranjuju svoje podatke, novi Data centar će omogućiti lokaciju u Sloveniji u kojoj će lokalni korisnici moći da skladište i obrađuju podatke, ili čuvaju njihove rezervne kopije. Ovo je posebno važno za finansijske isntitucije, organizacije iz oblasti javnog sektora i kompanije, kao i za sve klijente kojima je posebno stalo do zaštite privatnosti podataka i njihove bezbednosti. Sa ovim data centrom, naši klijenti će dobiti znatno veću fleksibilnost i brzinu opgovora, što će dodatno pomoći u smanjenju troškova IT infrastrukture” , rekao je Julij Božić, Direktor prodaje kompanije IBM u Sloveniji.

Pročitajte i:  Održana VMworld 2021 manifestacija

IBM Data centar u Ljubljani će pružati i uslugu tehnološke platforme start-up projektima. Globalnim programi kompanije IBM startup projektima obezbeđuju sredstva i tehnologiju u cilju razvoja njihovih ideja.

“IBM pomaže klijentima širom sveta da ostvaruju inovacije, rade i funkcionišu efikasnije. Sa Data centrom u Ljubljani, korisnici iz Slovenije i regiona jugositočne Evrope moći će da koriste ekspertizu kompanije IBM i njenu poziciju lidera, kao predusretljivog spoljnjeg partnera koji njihovom poslovanju može dati komparativnu prednost”, smatra David La Rose, GM kompanije IBM za centralnu i istočnu Evropu.

 

Facebook komentari:

Tagovi: ,