BIZIT 2022

Novi Instagram video servis konkuriše YouTube platformi

Instagram i dalje beleži priliv novih korisnika, te je stigao do milijardu onih koji posećuju platformu, a pošto je objavio nameru da omogući emitovanje video sadržaja većih formata.

PCPress.rs Image

Aplikacija za deljenje fotografija, koja je u vlasništvu Facebook-a, poslednji put je o broju korisnika govorila u septembru 207, kada ih je bilo 800 miliona, te istakla činjenicu da svake godine dobije 200 miliona novih naloga. Facebook je Instagram postavio kao direktnu konkurenciju Snapchat-u, budući da ciljaju sličnu publiku, a poslednja Instagram ažuriranja donela su i nove optužbe koje dolaze iz kompanije Snap, a tiču se kopiranja određenih popularnih opcija, kao što su filteri, te kratki video sadržaji. I dok su Instagram ažuriranja pozdravljena od strane korisnika, Snapchat se bori sa posledicama loših reakcija na novi dizajn.

Najnovija objava koja dolazi od Instagram-a, a govori o nameri da se napravi mesto za video sadržaje koji duže trajali, ukazuje na potencijalno rivalstvo sa YouTube platformom. Naime, nova IGTV aplikacija je zamišljena kao mesto na kojem bi korisnici mogli da gledaju snimke koji traju do sat vremena, a koje su kreirali oni koje prate u okviru ove platforme. Poznate ličnosti, poput Selene Gomez, te Kim Kardashian, već su počele sa dodavanjem sadržaja na novi deo platforme, te otvorile svoje IGTV kanale.

Pročitajte i:  Instagram: Promene koje niko ne voli

PCPress.rs Image

Iz kompanije kažu da su na ovu ideju došli na osnovu podataka da tinejdžeri gledaju televiziju daleko manje nego ranije, što je znak da je vreme da video sadržaji nastave dalje, te evoluiraju u novim smerovima.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,