ePlaneta

Novi iPhone 15 Ultra mogao bi zameniti Pro Max

Apple bi mogao da uvede novu šemu imenovanja kada objavi iPhone 15 sledeće godine, zamenjujući trenutni brend „Pro Max“ sa „Ultra“. Ovo su nagađanja prema Marku Gurmanu, koji takođe očekuje da će iPhone 15 doći sa nekim većim promenama, uključujući USB-C.

PCPress.rs Image

Ultra i nije toliko iznenađujuće ime

Ime Pro Max se prvi put pojavilo sa iPhone-om 11 2019. godine, a dodavanje Ultra brenda u iPhone liniju ne bi bilo toliko iznenađujuće. Apple je već lansirao novi Watch Ultra sa imenom ranije ovog meseca i dodao ime svom M1 Ultra procesoru. Apple je takođe uveo manju promenu svoje šeme imenovanja sa iPhone 14, vraćajući naizgled povučeno ime „Plus“ na iPhone 14 Plus.

iPhone 14 još nije star ni mesec dana, ali druge glasine o iPhone 15 su već počele da plutaju. Analitičar lanca snabdevanja Ros Jang predviđa da bi novi Dynamic Island mogao biti standardan na svim modelima iPhone 15 – ne samo na modelima Pro i Pro Max (ili Ultra). Takođe se priča da će iPhone 15 imati USB-C umesto Appleovog vlasničkog Lightning porta. Gurman kaže da je kompanija već počela da testira novu funkciju uoči implementacije zakona u EU koji će zahtevati da svi novi telefoni imaju USB-C portove do jeseni 2024.

Pročitajte i:  Apple uvodi funkciju preslikavanja iPhone-a na macOS Sequoia

Pošto je lansiranje iPhone-a 14 povučeno, Apple je spreman da zaokruži godinu sa mnoštvom novih Mac računara, uključujući nadograđene M2 i M2 Pro Mac Mini, M2 Pro i M2 Mac 14-inčni i 16-inčni MacBook Pro i M2 11-inčni i 12,9-inčni iPad Pro. Kompanija možda neće ni održati uvodni govor sledećeg meseca kako bi najavila ove uređaje kako se ranije očekivalo. Gurman veruje da bi Apple mogao da objavi svoje proizvode u mnogo manje uzbudljivim formatima, uključujući saopštenja za štampu, ažuriranja veb stranica i brifinge za medije.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,