Novi iPhone modeli dolaze sa bržim bežičnim punjenjem

Kako se bližimo kraju leta, tako glasine u vezi sa novim iPhone modelima postaju sve učestalije. Tako do nas stiže nova informacija da novi iPhone modeli dolaze sa sistemom koji će podržavati brže bežično punjenje. Naime, očekuje se da bar jedan od novih modela ima ažurirano bežično punjenje, a zahvaljujući bakarnim kalemovima koji bi se koristili umesto FPC-a (flexible printed circuit), da bi se tako dobio jači bežični protok.

PCPress.rs Image

Negativna strana korišćenja bakra je ta što zauzima više prostora, a prednost je što se manje zagreva, te poboljšava i ubrzava bežično punjenje. Ipak, bežično punjenje i dalje neće biti brže od punjenja koje se obavlja preko fizičkog punjača, ali mu je prednost to što korisnike oslobađa suvišnih kablova, te im omogućava da pune svoje uređaje dok jednostavno borave na radnom stolu ili bilo kom drugom mestu. Trenutno tri velika proizvođača uključuju bežično punjenje u svoje premijum modele, a radi se o kompanijama Apple, LG i Samsung.

PCPress.rs Image

Drugi proizvođači nisu mnogo pažnje posvetili bežičnom načinu punjenja, prevashodno zbog toga što su standardni načini punjenja, poput Quick Charge ili USB-Power Delivery, daleko brži.

Pročitajte i:  Da li biste kupili televizor dijagonale 325 inča?

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,