BIZIT 2022

Novi iPhone X bez “zareza” ekrana

iPhone X je prvi pametni telefon iz kompanije Apple sa OLED ekranom, te prvi u okviru kojeg postoji usek u kojem se nalaze komponente za Face ID tehnologiju, a veruje se da će kod iPhone-a za 2019. godinu taj usek biti manji, budući da u kompaniji planiraju da Face ID povežu sa prednjom kamerom.

PCPress.rs Image

Prema izveštaju iz Južne Koreje, iPhone koji Apple planira za 2019. će biti nešto drugačiji, te će prostor za smeštanje Face ID senzora, navodno, biti manji, pa se tvrdi da će se za prepoznavanje lica koristiti prednja kamera. Ako do toga dođe, to će značiti da će za Face ID komponente biti potrebno manje prostora, pa će tako biti više mesta koje može da zauzme displej uređaja. Neobično je što u izveštaju stoji da će sa prednjom kamerom biti povezan samo jedan Face ID modul, budući da se aktuelna tehnologija oslanja na infracrvenu kameru, te senzor koji se sastoji iz dva dela: Romeo modula koji projektuje više od 30.000 infracrvenih tačaka na korisnikovo lice, te Juliet modula koji čita šablon koji je nastao na taj način, pa nije jasno kako će te, te druge komponente, uspeti da smeste u samo jedan modul.

Pročitajte i:  Novi iOS 16 je konačno dostupan

Budući da se radi o ranim informacijama, nije sasvim sigurno da su potpuno tačne, pa će korisnici morati da sačekaju još neko vreme da bi saznali više o novoj Face ID tehnologiji.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,