BIZIT 2022

Novi Kaspersky Internet Security

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je korisnicima u Srbiji novu verziju svog bezbednosnog rešenja, Kaspersky Internet Security – multi-device, koje korisnicima pruža dodatne mogućnosti za zaštitu na internetu, kao i viši nivo bezbednosti podataka.

_DJT9338

Kaspersky Internet Security – multi-device jeste bezbednosno rešenje za celu porodicu. Ono štiti Windows, Mac, i Android korisnike od malvera, opasnih veb stranica, onlajn prevara, krađe novca i drugih opasnosti.

Ove godine, proizvodi kompanije Kaspersky Lab za Windows operativne sisteme sadrže nekoliko novih integrisanih funkcija. Uz pomoć opcije „Secure Connection“, korisnici sada mogu da zaštite svoje podatke od krađe tokom nebezbedne internet konekcije. Pored toga, oni mogu da zakrpe potencijalne „rupe“ u bezbednom sistemu uređaja pomoću opcija za ažuriranje (Software Updater) i čišćenje softvera (Software Cleaner).

„Mi u kompaniji Kaspersky Lab verujemo da se IT bezbednost ne odnosi samo na efikasnosti bezbednosnog rešenja. Ona se takođe tiče sajber svesti korisnika. Obazrivi korisnici se ponašaju oprezno i pažljivo kada su onlajn i spremni su da primene poslednja tehnološka dostignuća kako bi zaštitili ono što im je najvažnije, bilo da su to lične informacije, fajlovi, privatnost, njihovi uređaji ili bezbednost članova porodice. Težimo ka tome da ponudimo korisnicima ove mogućnosti sa svakom novom verzijom naših rešenja“, izjavio je Dragan Martinovič, direktor kompanije Kaspersky Lab za region istočne Evrope.

Pročitajte i:  Opasne ekstenzije u pregledačima ugrozile milione

KIS_evolution_2016

Bezbedna konkecija

Bezbedna konekcija (Secure Connection) dozvoljava korisnicima da se bezbedno povežu na internet pomoću enkripcije svih poslatih i primljenih podataka putem mreže[1]. Ovo je naročito bitno kada se sprovode finansijske operacije, autorizacija na veb stranicama ili prebacivanje poverljivih informacija, s obzirom na to da bi, u ovim slučajevima, presretanje informacija moglo da izazove ozbiljne gubitke, kao što su finansijski gubici, npr.

Ova funkcija je naročito korisna prilikom putovanja, kada se mnogi ljudi povezuju na nesigurne Wi-Fi mreže kako bi ostali u kontaktu. Prema istraživanju koje je sprovela kompanija Kaspersky Lab, svaki peti korisnik (18 odsto) postao je žrtva sajber kriminala prilikom putovanja. To nije čudno, uzimajući u obzir to da jedan od 5 putnika (18 odsto) ne preduzima korake kako bi se zaštitio dok je onlajn. Secure Connection je sada neophodna bezbednosna mera prilikom povezivanja na javnu Wi-Fi mrežu.

Komponenta Kaspersky Lab zaštite, Secure Connection, može biti pokrenuta sa glavnog prozora rešenja Kaspersky Internet Security- multi device. Takođe može biti aktivirana automatski kada je uređaj povezan na javnu Wi-Fi mrežu ili kada korisnik unosi poverljive informacije na veb stranicama kao što su one za onlajn bankarstvo, onlajn radnje, sisteme plaćanja, kao i i-mejlovi, društvene mreže itd.

Pročitajte i:  Nova zlonamerna kampanja “lovi” Discord tokene i podatke o kreditnoj kartici

U okviru licence za ovaj bezbednosni proizvod, korisnici imaju dnevno 200 MB šifrovanog saobraćaja na raspolaganju, a za dodatnu mesečnu ili godišnju doplatu oni mogu dobiti neograničen protok.

3D_KISMD_2017_web

Ažuriranje softvera

Jedna od najčešćih metoda kojom malver napada računare jeste korišćenje grešaka (takozvanih ranjivosti) u okviru programa koji su instalirani na njima. Programeri redovno ažuriraju svoje proizvode, ali korisnici to ne čine redovno na svojim uređajima. Software Updater opcija može automatski da pronađe aplikacije koje zahtevaju ažuriranje i ako se korisnik složi, najnovija verzija će biti instalirana na njegovom računaru. Korisnik takođe može da zahteva ručno ažuriranje aplikacije ili da doda bilo koju od njih na listu aplikacija koje ne bi trebalo da budu ažurirane (na primer, ukoliko je potrebna starija verzija).

Čišćenje softvera

Prema istraživanju kompanije Kaspersky Lab, 37 odsto korisnika čuva programe koje ne koristi na svojim uređajima. Osim što time opterećuju memoriju, oni stvaraju dodatne prilike za sajber kriminalce da upadnu u sistem. Software Cleaner opcija skenira sve aplikacije koje su instalirane na računaru i obeležava one koje predstavljaju potencijalni rizik. Korisnici ponekada ne znaju da su ove aplikacije instalirane na njihovim uređajima ili nisu svesni njihovih negativnih efekata.

Pročitajte i:  Opasne ekstenzije u pregledačima ugrozile milione

Software Cleaner opcija će obavestiti korisnike o programu koji je instaliran bez njihovog pristanka (kao što je na primer, dodatni softver prilikom instalacije druge aplikacije), ili ukoliko usporava uređaj korisnika, obezbeđuje netačne/nepotpune informacije o njegovim funkcijama, radi u pozadinskom modu, prikazuje banere ili poruke bez njihove dozvole, ili ukoliko je retko korišćen. Nakon Software Cleaner izveštaja, korisnik može da ukloni ili da ostavi aplikaciju pod znakom pitanja.

Pored novih funkcija, Kaspersky Internet Security – multi-device unapređen je naprednim tehnologijama kao što je višeslojna zaštita finansijskih transakcija (Safe Money), prevencija instalacije nepoželjnih aplikacija (Application Manager) i blokiranje reklamnih banera u pretraživaču (Anti-Bannera).


[1] Ovo se sprovodi pomoću VPN tehnologije.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,