BIZIT 2022

Novi korisnički uslovi PayPala od danas na snazi

Novi korisnički uslovi onlajn servisa za slanje novca i plaćanje putem interneta, posredstvom PayPala, stupili su na snagu danas, 8. oktobra. To znači da će opcija primanja uplata putem ovog servisa od sada biti moguća i u našoj zemlji, kada se za to steknu i neki dodatni uslovi.

Photo: PC Press
Photo: PC Press

Kako je najavljeno na nedavno održanoj konferenciji “Pejpal i Digitalna Srbija – gde smo sada, a gde možemo i treba da budemo”, novi korisnički uslovi onlajn servisa za slanje novca i plaćanje putem interneta, posredstvom PayPala tretiraju Srbiju kao svaku drugu zemlju što se tiče prijema novca.

I, iako se na nalozima pojavila nova stavka u korisničkom interfejsu – Prijem uplata (označeno crvenom strelicom), pojedini mediji izveštavaju da se prilikom pokušaja da se prebaci novac na nalog registrovan u Srbiji, dobija se poruka: “Trenutno PayPal nalozi u Srbiji imaju samo mogućnost slanja novca. Ovaj primalac ne može da prima sredstva”.

To ne treba da čudi, jer  kada se pogleda arhiva izmena Opštih uslova poslovanja PayPala za period od 2007. do 2013. godine, nije teško uočiti da je od svrstavanja Srbije među zemlje koje mogu da otvore nalog i realizacije te odluke, proteklo izvesno vreme.

Pročitajte i:  PayPal ukida besplatna Friends & Family plaćanja za poslovne naloge

“Kada se pretraži ‘Serbia’, vidi se da su nas dodali u izmene koje su stupile na snagu 7. septembra 2011. Međutim, uslugu slanja novca, odnosno plaćanja, dobili smo tek 10. aprila 2013”, nedavno je za B92 rekao Slobodan Marković iz Registra nacionalnog internet domena Srbije.

A kada će se to desiti i u slučaju primanja novca putem ovog servisa? Žarko Ptiček, IT pravnik, rekao je za PC Press da očekuje da će PayPal doći u Srbiju onda kada bude mogao da pruži punu PayPal uslugu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

3 thoughts on “Novi korisnički uslovi PayPala od danas na snazi

 • 11. oktobar 2014. at 00:14
  Permalink

  kako onda moze da se prima lova za one poplavljene gancije u obr.?

 • 9. oktobar 2014. at 21:55
  Permalink

  ” To znači da će opcija primanja uplata putem ovog servisa od sada biti moguća i u našoj zemlji, kada se za to steknu i neki dodatni uslovi.”

  Od sada, ali kada?

 • 8. oktobar 2014. at 20:28
  Permalink

  To sto ste napisalo Payments Received je oduvek bilo.

Comments are closed.