ePlaneta

Novi LG OLED i QNED televizori sa pojačanim AI procesorom menjaju pojam kućne zabave

Leto je stvoreno za uživanje na plaži ili na planini, ali idealno letnje veče može da izgleda i ovako: u udobnosti prijatno rashlađenog doma organizujete filmsko veče ispred svog novog OLED televizora, koji pruža osećaj kao da ste u bioskopu.

PCPress.rs Image

S prvim OLED ekranom od 55 inča, LG je pre 12 godina zaista napravio revoluciju kada je u pitanju uživanje ispred malih ekrana, a sada sa svakom novom generacijom dodatno pomera granice. Modeli OLED i QNED televizora za 2024. godinu daju besprekorno realnu sliku – svaki piksel je savršeno definisan, svaka boja živopisna i duboka. Nove LG zvezde u svetu TV uređaja donose nezaboravnu kućnu zabavu. U pitanju su modeli koji pripadaju kategoriji najtraženijih televizora na svetskom i domaćem tržištu, odnosno onih sa OLED i QNED tehnologijom: OLED 65G4 i 65QNED87.

U centru akcije

LG OLED65G4 model nastavlja tradiciju OLED tehnologije koja dominira tržištem već više od decenije. S α (Alpha) 11 AI procesorom, koji ima 70 odsto bolje grafičke performanse i 30 odsto je brži u poređenju sa prethodnicima, novi model potpuno redefiniše iskustvo gledanja televizije. Zahvaljujući AI upscaling tehnologiji, svaki detalj slike se analizira i unapređuje, stvarajući jasne i oštre pozadine.

Pročitajte i:  QLED na Tesla način

Ono što OLED65G4 takođe čini posebnim je Brightness Booster Max funkcija, koja omogućava svetlije vizuelne prikaze. Zahvaljujući poboljšanom Light Boosting algoritmu i kontroli arhitekture svetla, ovi modeli nude povećanu osvetljenost za čak 150%. Da bi se vaš novi televizor savršeno uklopio u enterijer, on sada, zahvaljujući specijalnom zidnom nosaču, prijanja besprekorno uz zid, praktično bez zazora, po konceptu One Wall Design-a.

Jasnoća i preciznost u svakoj sceni

Zahvaljujući dubokom učenju, novom čipsetu i zonama zatamnjivanja koje izoštravaju svaki piksel, najnovija linija LG QNED televizora, predvođena modelom 65QNED87, nudi vrhunski kvalitet slike, sa jasnom bojom i oštrinom. QNED linija je značajno evoluirala sa a8 AI procesorom, pa su u odnosu na prethodne modele značajno unapređene performanse – AI za 1.3 puta, grafičke za 2.3 puta, a brzina procesora je čak 1.6 puta brža.

PCPress.rs Image

AI Picture Pro tehnologija koristi duboko učenje kako bi razlikovala lica, objekte i pozadine u svakoj sceni, obogaćujući teksture i fine detalje za neuporediv realizam. Tu su i čuvene LG Quantum Dot i NanoCell tehnologije boja, zbog kojih najnoviji QNED televizori daju oštar i živopisan kvalitet slike za hiperrealistično iskustvo.

Pročitajte i:  Za sve koji su u potrazi za novim televizorom, imamo idealan paket za vas

Personalizovana Televizija sa webOS Platformom

Sa LG webOS platformom, nova era personalizovane televizije je stigla. Svaki član porodice može kreirati svoj profil, do čak 10 različitih profila, što omogućava jednostavan pristup omiljenim sadržajima. Kompanija LG je početkom ove godine predstavila najnoviju verziju webOS platforme, webOS Re:New Program, zahvaljujući kojem će korisnici u narednih pet godina dobijati nova ažuriranja tehničkih karakteristika i mogućnosti svojih modela televizora i tako uvek imati najbolje TV iskustvo. Ta mogućnost sada se pruža i korisinicima novih LG OLED i QNED modela.

Bilo da gledate najnovije filmske hitove, sportske događaje ili omiljene serije, nova generacija LG televizora donosi neverovatan vizuelni doživljaj direktno u vaš dom. Bez obzira da li se radi o OLED ili QNED televizorima, spremite se da vaša dnevna soba postane epicentar najbolje zabave.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *