BIZIT 2022

Novi patenti: Šeširi i proširena realnost

Facebook je nedavno dobio odobrenje za novi patent koji u odevne predmete donosi proširenu realnost. U pitanju su AR kačketi, koji uprkos grubim skicama ukazuju na to u kojem se smeru kreće modna budućnost.

PCPress.rs Image

Dizajneri su pokušali da u tradicionalne kape dodaju displej – eksperti tvrde prilično trapavo. Hardver se taj način udaljava od lica korisnika, što bi moglo da doprinese tome da neki budući uređaju budu udobniji. Istina je da će nosivi modeli morati da budu daleko bolji od onih na skicama, a najzanimljiviji deo je ekran koji može da se preklapa tako da ne smeta kada se ne koristi. Planirani su različiti modni dodaci – od kačketa, preko kaubojskih, do fedora šešira, a sve ih ujedinjuje zajednička ideja o tome da će pomešana realnost uskoro postati neodvojivi deo života.

PCPress.rs Image

Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi kako će AR, VR, te drugi nosivi uređaji izgledati u dalekoj budućnosti. Sigurno je da će se u međuvremenu pojaviti još puno ideja koje će izazivati podsmeh, sve dok se ne dođe do uređaja koji odgovara kako estetski, tako i po funkcionalnosti.

Pročitajte i:  Facebook testira način za dodavanje više profila na nalog

PCPress.rs Image

Izvor: Futurism

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,