ASUS ROG Flow

Novi servisi u okviru Windows Azure platforme

Windows Azure Infrastructure Services dostupni su od sinoć, objavila je kompanija Microsoft. Ovaj novi servis omogućuje klijentima da svoje postojeće aplikacije prenesu na Cloud platformu. U novu ponudu, uključeno je i smanjenje tržišne cene ovog proizvoda. Na ovaj korak Microsoft se odlučio nakon brojnih konsultacija i razgovora sa svojim partnerima širom sveta.

banner_inner_WindowsAzure“Klijenti nipošto ne žele da odbace svoju postojeću infrastrukturu da bi je zamenili onom koja je bazirana na Cloudu. Ono što oni zapravo žele jesu njihove tekuće investicije, obogaćene fleksibilnošću koju ova platforma donosi. Ono što Microsoft izdvaja je mogućnost izbora, izbora da svoje virtuelne mašine podignu u svom datacentru, partnerovom datacentru ali i na Windows Azure platformi, te da ih pomeraju izmedju ova tri onda i kada njima to odgovara”, rekao je Siniša Perović, tehnološki evanđelista u kompaniji Microsoft Srbija.

Vođeni idejom da klijenti ne žele da biraju između niske cene i vrhunskih performansi, u kompaniji Microsoft su se odlučili da cenu za Computing, skladištenje podataka i propusni opseg prilagode cenama na tržištu. U početku, samo će cene za Virtual Machines i usluge Clouda biti redukovane od 21 do 33 posto.

Pročitajte i:  Microsoft Teams-u dodate dve nove aplikacije

“Ukoliko vas je do sada brinulo to što je Windows Azure košta više, te brige su počevši od danas prošlost“, rekao je direktor operacija u kompaniji Microsoft, Stiven Martin i dodao da će se nove cene odnositi na sve klijente koji na bilo koji način odluče da kupe Windows Azure.

Jedna od brojnih kompanija koje su iskusile sve benefite Windows Azure-a je norveški Telenor, koja je trebala da unapredi svoja SharePoint rešenja u 13 poslovnih odeljenja i 12 država. Umesto tradicionalnog načina unapređivanja, kojim bi u velikoj meri opteretili svoj budžet i probili sve vremenske rokove, u Telenoru su se odllučili za Windows Azure i umesto za tri meseca, unapredili SharePoint za svega dve nedelje.

Više informacija i mogućnost besplatnog testiranja novih usloga, dostupni su na WindowsAzure.com

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: ,