Top50 Glas publike

Novi sindikati u Activision Blizzardu

Radnici u studiju ranije poznatim kao Vicarious Visions pokušavaju da se udruže. U utorak je osoblje za osiguranje kvaliteta u Blizzard Albaniju objavilo vest da su podneli zahtev za sindikalne izbore kod Nacionalnog odbora za radne odnose (NLRB).

PCPress.rs Image

Pokretanje sindikalnih snaga u Blizzardu

Otprilike 20 radnika uključenih u kreiranje sindikata sebe nazivaju Game Workers Alliance Albany, što je znak prvom sindikatu koji je formiran u Activision Blizzardu. Kao i njihove kolege u Raven Software-u, osoblje za osiguranje kvaliteta u Blizzard Albaniju traži pravedniju nadoknadu, veću transparentnost plata i bolje beneficije. Takođe žele da sarađuju sa Activision Blizzardom na stvaranju procesa za rešavanje problema na radnom mestu, uključujući nedolično ponašanje zaposlenih.

Pre nego što je Activision preklopio Vicarious Visions u Blizzard početkom 2021. godine, studio sa 200 ljudi bio je jedan od izdavačkih studija za podršku koji su najpouzdaniji. Radio je na odličnom Toni Hawk-ovom Pro Skater 1+2 remasteru i Destiny 2 portu za PC. Nedavno, kao deo Blizzarda, studio je remasterisao Diablo II.

Pročitajte i:  Microsoft i Activision Blizzard u borbi sa FTC-om

U junu, Microsoft je najavio da će poštovati sve napore za sindikalno okupljanje u Activision Blizzardu nakon zaključenja ugovora o kupovini izdavača vrednog 68,7 milijardi dolara. Čineći to, kompanija je potpisala značajan sporazum o neutralnosti sa radnicima za komunikacije Amerike.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: