Novi Snapdragon 670 se fokusira na AI

Dok novi Snapdragon 700, koji je nedavno najavljen od strane kompanije Qualcomm, izgleda kao rešenje za AI tehnologiju u okviru telefona iz nižeg segmenta, kompanija nije zaboravila ni na svoje proizvode iz srednje kategorije.

PCPress.rs Image

Novi Snapdragon 670 vodi računa o AI tehnologiji, te se koncentriše na brzinu kada je u pitanju takozvani „računarski vid,“ čiji je zadatak da tumači digitalne slike i video sadržaje. Tako je ovaj proizvod 1,8 puta brži od prethodnog Snapdragon 660 modela u tom domenu, a to omogućava Hexagon 685 DSP koji se prvi put pojavio u okviru premijum modela Snapdragon 845 u decembru 2017.

Adreno 615 GPU koji se nalazi u okviru Snapdragon 670 modela je za 25% brži nego pre, što je naročito interesantno za gejmere, dok je novi Kryo 360 CPU za 15% brži nego onaj u okviru prethodnog modela. Iako se ne radi o velikim skokovima, i najmanji napredak je dobrodošao kada su u pitanju mejnstrim telefoni, te Qualcomm tvrdi da će Snapdragon 670 omogućavati obavljanje više kompleksnih zadataka paralelno, a bez preterane potrošnje kada je baterija u pitanju. Tako je tu i Spectra 250, koja omogućava snimanje 4K video sadržaja, a uz 30% nižu potrošnju baterije.

Pročitajte i:  Samsung-ovi planovi za 2022. godinu

PCPress.rs Image

Korisnici nestrpljivo očekuju informacije o tome koji će modeli telefona dobiti novi Snapdragon 670, budući da je serija 700 bila ona koja je trebalo da ublaži granicu između proizvoda iz srednjeg segmenta, te premijum serije 800, ali se čini da bi 670 mogao da preuzme tu ulogu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,