Novi Tesla Roadster

Tesla_Roadster_Sport_01 Kompanija Tesla Motors poznata je ljubiteljima tehnologije po automobilima na električni pogon. Ono što posebno intrigira je činjenica da se ne radi o malim gradskim vozilima – Tesla Motors odlučio se za sportski model Roadster koji je već par godina dostupan na tržištu, a proizvodni program odnedavno dopunjava upola jeftiniji elegantni sedan “Model “S” (49.000 dolara).

Tesla_Roadster_Sport_02 Ovih dana, kompanija Tesla Motors je ponovo privlači pažnju javnosti, a u pitanju su tri veoma važne novosti. Najpre, dostupna je nova verzija Roadster Sport, a od značajnijih razlika, primetili smo samo da je novi model za nijansu startniji: od 0 do 60 mph (milja na sat, što otprilike odgovara ubrzanju od 0 do 100 km/h) ubrzava za 3,7 sekundi, dok je prethodnom modelu za dostizanje iste brzine bilo potrebno čak 3,9 sekundi. Pomenimo da je “domet” ovog automobila prosečno 244 milje sa jednim punjenjem baterija (oko 390 km), a Quick Charge punjenje traje svega 45 minuta i košta 4 dolara. Ako vas zanimaju kompletnije karakteristike modela Roadster, možete ih preuzeti sa našeg sajta.

Pročitajte i:  Zaposleni u Google-u koji permanentno rade od kuće imaće manju platu

Tesla_Roadster_Sport_and_Model_S Druga važna novost je što od pre par dana Tesla Roadster možete da nabavite na kredit. Početna cena Tesla Roadster-a je 109.000 dolara, što nije baš malo, ali zainteresovanim kupcima iz SAD na raspolaganju je kredit za koji je potrebno oko 20.000 dolara početnih ulaganja, nakon čega se automobil otplaćuje za pet godina mesečnim ratama od oko 1700 dolara. Ovaj kredit omogućava Bank of America, a tačne sume, naravno, zavise i od vaše kreditne istorije.

Najzad, danas, 16. jula, Tesla Motors otvara Tesla Store New York, pa ako ste u blizini, svratite između 10.00 i 16.00 sati (po istočnoameričkom vremenu) da pogledate Tesla Motors proizvode, a možda stignete na red da neki od modela i probate.

Izvor: Tesla Motors

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,