ASUS Zenbook

Novi TikTok CEO je bivši Disney direktor striminga

Matična kompanija ByteDance je angažovala Kevin Mayer-a, Disney-jevog vodećeg čoveka za striming servise poput Disney + i Hulu, na poziciji CEO TikTok-a. Takođe će raditi kao ByteDance COO i biće odgovoran za podsticanje „globalnog razvoja“ veće kompanije kao i muzike, gejminga i drugih oblasti. Mayer će na poziciju stupiti 1. juna.

PCPress.rs Image

Ključni čovek Disney internet strategije

New York Times je napomenuo da je Mayer bio u trci da zameni Bob Iger-a kao Disney-jevog CEO, ali nije bio u žurbi da ode, uprkos tome što je Bob Chapek dobio poziciju.

Mayer je igrao ključnu ulogu u Disney-jevoj internet strategiji tokom godina. Radio je na povezanim veb sajtovima poput Go.com i ESPN.com, ali u poslednje vreme se istakao u ulozi nadzornog organa Disney + lansiranja. Usluga je uživala u ranom uspehu sa preko 50 miliona pretplatnika za manje od pola godine (uspeh postignut delimično zbog povezanosti sa indijskim Hotstar-om). Upravo sada to im spašava poslovanje – s obzirom da je većina bioskopa zatvorena zbog pandemije COVID-19, to je jedan od retkih načina na koji Disney mora da distribuira nove filmove javnosti.

Pročitajte i:  TikTok je najviše preuzimana aplikacija u 2020. godini

Šta želi TikTok?

Nije jasno kako će novi izvršni direktor oblikovati TikTok, iako će mu iskustvo sa strimingom zabave dobro doći. Ono što je sigurno je da stiže u pravo vreme. Sensor Tower je utvrdio da su ljudi preuzeli TikTok 11 miliona puta u martu, dok su se izolacije sve ozbiljnije shvatale, ili gotovo dvostruko više nego u decembru. Puno je potražnje, Mayer-ov trik je da održi taj rast nakon što bude sigurnije izaći u javnost.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,