ePlaneta

Novi Volkswagen pokriven QR kodovima

Najnovije električno vozilo iz Volkswagen flote je direktna konkurencija Tesla modelima, budući da po jednom punjenju može da prevali skoro 700 kilometara. Pored toga donose još nešto – neobično rešenje za osvetljavanje puta.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da je novi VW ID.7 električni model pokriven QR kodovima koji služe “kao kamuflaža”. Nije to nikakvo prerušavanje za uslove na bojnom polju, budući da će retko ko poželeti da sakrije ovo vozilo. Auto je pokriven motivima koji su rađeni kao QR kod, a upotpunjuju ih fluorescentna svetla. Pravi QR kodovi se nalaze na haubi i na zadnjim prozorima i služe kao interfejs između analognog i digitalnog sveta, mada još uvek nije precizirano šta to tačno znači.

Na površini vozila se nalaze 22 odvojena segmenta, a svaki može zasebno da se osvetli. Mogu da se povežu i sa zvučnim sistemom, te da svetle u skladu s pesmom koja se sluša u vozilu. Sve izgleda pomalo preterano i nepotrebno, ali se čovek specijalizovao za takve proizvode. VW ID.7 će se na tržištu pojaviti tek 2026. godine, a ko zna šta će se s QR kodovima do tada još dogoditi.

Pročitajte i:  Električna vozila i gubitak vrednosti 

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,