Top50 Glas publike

Novi YouTube dizajn olakšava premotavanje

YouTube je najavio neke nove promene dizajna koje se sada uvode, uključujući zumiranje prstima za sve i precizno traženje uz upotrebljiviji pregled koji će vam pomoći da pronađete deo video snimka koji tražite.

PCPress.rs Image

Nova YouTube-ova funkcija zumiranja prstima i prstima vam omogućava da zumirate video zapise na isti način kao i fotografije. Ako ovo zvuči poznato, to je zato što je YouTube počeo da testira funkciju sa YouTube Premium pretplatnicima u avgustu. Takođe (konačno) postaje precizno traženje, što bi trebalo da vam pomogne da premotate video zapise unazad (ili unapred) na tačnu lokaciju. Kada se krećete kroz video, YouTube će otvoriti prikaz okvira po kadar, što olakšava pronalaženje i gledanje određenog odeljka.

Posle nedelja testiranja, YouTube takođe uvodi novi ambijentalni režim koji koristi „dinamičko uzorkovanje boja“, tako da se boja pozadine aplikacije prilagođava bojama u videu koji gledate. Ova funkcija je dostupna na vebu i mobilnim uređajima za sve koji koriste tamnu temu. Isti izgled proširuje i na video snimke na plejlistama, tako da vas neće toliko ometati pozadina koja se graniči sa video snimkom koji gledate

Pročitajte i:  YouTube Music – godišnji pregledi

A ako više volite da koristite tamni režim na YouTube-u, kompanija je najavila da svoj tamni režim čini još tamnijim „kako bi boje zaista iskočile na vašem ekranu“, bilo da gledate video zapise na telefonu, računaru ili pametnom TV-u. Platforma takođe menja svoje dugme „pretplati se“, a takođe menja veze u opisima video zapisa u dugmad. U međuvremenu, dugmad za sviđanje, deljenje i preuzimanje su „formatirana da minimiziraju ometanje“, a sličice videa će se sada pojaviti sa zaobljenim uglovima. Ovo dovodi izgled YouTube-a u skladu sa Google promenama u dizajnu materijala koje ste već doneli u brojne svoje aplikacije, uključujući Gmail, Dokumente i Kalendar.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: