Top50 Glas publike

Novo rukovodstvo Microsofta u Srbiji

Kompanija Microsoft je danas objavila da će Jugoslav Pirić, dosadašnji generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji, nastaviti profesionalnu karijeru u okviru kompanije kao direktor za pozicioniranje strateških rešenja za region Evrope, Bliskog Istoka i Afrike sa sedištem u Minhenu. Funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora preuzeće Andreas Hartl, sve dok ne bude imenovan novi generalni direktor Microsofta u Srbiji.

Andreas Hartl_Novi vrsilac duznosti kompanije Microsoft SrbijaJugoslav Pirić je na poziciju generalnog direktora kompanije Microsoft u Srbiji došao u septembru 2011. godine, posle skoro dve decenije međunarodnog iskustva u oblasti informacionih tehnologija. Kao generalni direktor Microsofta u Srbiji, aktivno je radio na razvoju poslovanja na srpskom tržištu. Svojim dolaskom, Pirić je doprineo razvoju kompanije izgradivši jaku partnersku mrežu, kao i podržavajući rad Razvojnog centra u Beogradu koji trenutno zapošljava više od 150 ljudi.

U otvorenom pismu kolegama i partnerima, Jugoslav Pirić je izjavio: „Veoma sa ponosan na ono što smo zajedno postigli od otvaranja. Zahavaljujući izazovnim projektima i kvalitetnom timu, beogradska kancelarija je uspela da stavi Srbiju na tehnološku mapu sveta i na taj način pokaže odlične rezultate kada je u pitanju razvoj lokalnog i regionalnog IT tržišta.

Pročitajte i:  Božićni džemper: Clippy i povratak u prošlost

Andreas Hartl započeo je karijeru u kompaniji Microsoft pre 15 godina. Trenutno se nalazi na poziciji glavnog operativnog direktora (Chief Operating Officer) za region Multicountry (24 zemlje) Centralne i Istočne Evrope u okviru različitih prodajnih odeljenja zaduženih kako za korporativne, tako i za klijente srednje veličine. Pre angažmana u kompaniji Microsoft, Andreas je radio kao softverski i hardverski inženjer u Nemačkoj i Australiji. „Srbija je uz svoje sjajne ljude i odlične mogućnosti važno tržište za Micosoft. Radujem se saradnji sa Microsoftovim timom u Srbiji, klijentima i partnerima, kao i Vladom i društvom kako bismo zajedno radili i nastavili da se krećemo u pravom smeru“, izjavio je Andreas Hartl.

Izvor: www.microsoft.rs

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,