Novo Windows 10 upozorenje: Crveni i narandžasti ekrani

Windows 10 problemi se pojavljuju i nestaju u proteklih nekoliko meseci, pa kompanija Microsoft ima pune ruke posla oko pronalaženja rešenja. Poslednji u nizu je i problem koji je u vezi sa jednim od ažuriranja, i koji bitno utiče na korisničko iskustvo.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o ažuriranju KB4512941, koje je nedavno već izazivalo određene CPU probleme, ali to izgleda nije bilo dovoljno, pa sve više korisnika prijavljuje da se sve na njihovim Windows 10 računarima „pretvara u narandžasto ili crveno.“ I dok su u nekim slučajevima samo screenshot-ovi narandžasti, u drugim se čitavi ekrani crvene, pa korisnici prijavljuju da tokom logovanja sve izgleda normalno, da bi nakon što unesu podatke sve postepeno postajalo crveno. Jedini element koji zadržava svoju prirodnu boju je kursor miša, što je ozbiljan problem za sve – od grafičkih dizajnera do onih koji samo uređuju fotografije sa porodičnog odmora.

Budući da Microsoft još uvek nije progovorio o poslednjem problemu korisnici ga rešavaju na različite načine, te neki jednostavno uklanjaju poslednje ažuriranje, dok drugi ažuriraju grafičke drajvere. Najviše su pogođeni Lenovo uređaji koji imaju Vantage aplikaciju zajedno sa Windows 10 majskim ažuriranjem 1903, a u tom slučaju se ispostavilo da resetovanje aplikacije pomaže.

Pročitajte i:  Većinu ljudi ne interesuje, ili nisu čuli za Windows 11

PCPress.rs Image

Tačan broj pogođenih korisnika još uvek nije poznat, a činjenica je da je samo kompanija Lenovo u drugom kvartalu 2019. prodala 16,2 miliona računara na kojima je aplikacija Vantage unapred instalirana, što ukazuje na to da bi nekoliko miliona Windows 10 korisnika moglo da se suočava sa ovim problemom.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:

Tagovi: , ,

One thought on “Novo Windows 10 upozorenje: Crveni i narandžasti ekrani

  • 11. September 2019. at 23:48
    Permalink

    Muka mi je više od Windows-a.
    Prešao sam na Linux pre par dana i više sam nego zadovoljan.
    Nema dosadnih apdejta, grešaka od istih i ostalo.

Comments are closed.