Novosadski Semaphore je u top 4 svetske CI platforme

Tržište alata za CI se u poslednjih nekoliko godina značajno proširilo, a neke projekcije kažu da će narednih godina dostići vrednost od 1,1 milijardi dolara. U tako jakoj konkurenciji i među velikim brojem drugih alata, novosadski Semaphore je uspeo da se izbori među vodeće, uprkos tome što su svoj proizvod, za razliku od konkurenata, boostrapovali.

PCPress.rs Image

Semaphore je od 2012. godine do danas prerastao iz alata za pokretanje testova u Ruby-u u jedan od vodećih svetskih proizvoda u oblasti kontinualne integracije koji koriste timovi Google-a i Intela. Semaphore 2.0 je nova verzija ove platforme i novi, veliki korak za ekipu Rendered Text koja stoji iza Semaphore-a.

PCPress.rs Image

“U prvim danima Semaphore je bio alat koji je podržavao Ruby i bilo je moguće samo pokretanje testova. Vremenom smo dodavali podršku za razne programske jezike i danas Semaphore podržava sve main-stream programske jezike. Pored podrške za kontinualnu integraciju, u prilično ranoj fazi smo dodali i podršku za kontinualnu isporuku softvera”, objasnio je  Darko Fabijan, jedan od suosnivača Rendered Texta i dodao, “Mi smo jedan od četiri vodeća SaaS alata za kontinualnu integraciju. Uopšteno gledajući naša pozicija je prilično specifična pošto nismo VC backed nego smo boostrapovana firma. Nemamo milionske budžete za reklamiranje tako da su za našu poziciju zaslužni isključivo proizvod lak za korišćenje koji nudi duplo bolje performanse od naših konkurenata i fanatično dobra korisnička podrška.”

Pročitajte i:  Honor 50 - Veliki povratak

PCPress.rs Image

Prva verzija Semaphore-a je u određenim segmentima dostigla svoje limite, tako da se novosadska ekipa pre oko godinu dana bacila na kreiranje novog proizvoda koji je namenjen mnogo većim timovima i zahtevnijim softverskim projektima. Semaphore je u svojim prvim danima podržavao timove od nekoliko ljudi. Najveće firme koje danas koriste Semaphore imaju oko 100 programera. Semaphore 1.0 je dostigao limit u tome koliko može da se unapređuje da bi podržao kompleksnije projekte.

Semaphore 2.0 je napravljen praktično od nule sa svim znanjima i iskustvima koje smo stekli u prethodnih 5 godina. Pravljen je sa ciljem da mogu da ga koriste Fortune 500 firme i da može da zadovolji potrebe i najzahtevnijih softverskih timova. Ukratko Semaphore 2.0 je potpuno novi proizvod i nosadski tim veruje da su uspeli da zadrže lakoću korišćenja. Semaphore 2.0 je trenutno u beti, a zvanično će biti lansiran početkom septembra.

Izvor: Startit

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , , ,