Top50 Glas publike

NSO Group planira otpuštanje zaposlenih

Kompanija navodno planira da otpusti više od 100 zaposlenih.

PCPress.rs Image

Kompanija se i dalje suočava sa nadzorom

Nakon više od dve godine stalnih kontroverzi, glavni izvršni direktor kompanije NSO Group povlači se sa funkcije. Kompanija je poznata po svom špijunskom softveru Pegasus-u. Suosnivač i izvršni direktor Shalev Hulio rekao je da predaje operacije kompanije glavnom operativnom direktoru Yaron Shohat-u.

Prema izveštajima, kompanija će takođe smanjiti broj zaposlenih. Kompanija navodno planira da otpusti oko 100 zaposlenih pre nego što izvršni direktor napusti kompaniju.

Promene u kompaniji dolaze nakon što se kompanija i dalje suočava sa nadzorom vlada i drugih tehnoloških kompanija. U novembru 2021.godine, Ministarstvo trgovine SAD dodalo je NSO na svoju listu entiteta, efektivno zabranivši američkim kompanijama da posluju sa ovom kompanijom osim ako za to ne dobiju izričitu dozvolu. Istog meseca, Apple je tužio kompaniju i „pozvao je na odgovornost“ jer je omogućila vladama da špijuniraju aktiviste i novinare.

„Proizvodi koje kompanija poseduje u velikoj su potražnji kod vlada i agencija za sprovođenje zakona zbog svoje najsavremenije tehnologije i dokazane sposobnosti u borbi protiv kriminala i terora“, rekao je Shohat. „NSO će osigurati da se revolucionarne tehnologije kompanije koriste u prave i dostojne svrhe.

Pročitajte i:  Coinbase otpušta još 950 radnika zbog pada tržišta kriptovaluta

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,