Top50 Glas publike

Nutanix hiperkonvergentna infrastruktura – odgovor na sve Cloud dileme

Nutanix je američka tehnološka kompanija stara 10 godina, čija rešenja modernizuju data centre upotrebom softverski definisane hiperkonvergentne infrastrukture, omogućavajući i implementaciju različitih aplikacija, bez obzira na veličinu i da li su on‑premise ili cloud tipa.

PCPress.rs Image

Nutanix softver objedinjuje privatne, javne i distribuirane cloud‑e, omogućavajući IT stručnjacima da efikasnije upravljaju aplikacijama, pri čemu znatno unapređuju poslovanje kompanija.

Nutanix rešenja bazirana su na trenutno industrijski najpopularnijoj tehnologiji –  hiperkonvergentnoj infrastrukturi (HCI), koja je u potpunosti, 100 odsto softverski definisana i čini je stek koji objedinjuje serversku, virtuelizacionu, skladišnu i mrežnu infrastrukturu, kao i napredna bezbednosna rešenja, koja sva zajedno, omogućavaju brži rad različitih aplikacija svih tipova i veličina.

Uz sve navedene prednosti Nutanix rešenja, moto kompanije Nutanix jeste omogućavanje slobode. U tehnološkom smislu, sloboda se ogleda u:

  1. Slobodi izbora bilo kog hipervizora

Nutanix podržava sve popularne hipervizore, čime omogućava IT stručnjacima da upravljaju data centrom koristeći alate po svom izboru. Sva Nutanix rešenja objedinjuju AHV virtuelizaciju, odnosno besplatan visokoperformantni hipervizor (Akropolis), u koji je integrisan i menadžment softver.

Pročitajte i:  Vesimpex: Osvrt na praznike

Navedeni menadžment softver omogućava potpunu integraciju sa alatima iste namene ostalih virtuelizacionih platformi, čime se dobija jedinstven i centralizovan orkestrator administracije kompletnog data centra. Pored ovoga, obezbeđeno je i objedinjeno upravljanje sa više odvojenih HCI sistema putem Prism Central infrastrukturnog rešenja.

PCPress.rs Image

  1. Slobodi izbora bilo kog cloud‑a

Nutanix kombinuje privatne i javne cloud operacije, omogućavajući efikasne hibridne implementacije. Na taj način, IT stručnjaci mogu istovremeno da upravljaju svim aplikacijama iz jedne menadžment konzole, bez obzira na to gde su aplikacije smeštene, bilo u svom privatnom data centru ili koriste neki od javnih cloud‑a, kao npr. Amazon Web Services (AWS), Google Cloud i Microsoft Azure.

  1. Slobodi izbora bilo koje hardverske platforme

Nutanix softver je sertifikovan za široku lepezu različitih hardverskih platformi. IT specijalisti zaduženi za infrastrukturu mogu izabrati servere na koje su navikli i na njima će imati jedinstveno Nutanix iskustvo.

Nutanix‑ova sloboda izbora omogućava IT specijalistima da implementiraju najnapredniju HCI tehnologiju, a da ipak ne budu u situaciji da budu „zaključani“ od strane vendora.

Zahvaljujući svojoj superiornoj tehnologiji, uz omogućavanje navedenih sloboda izbora, Gartner je, u Magic Quadrant Leader izveštaju, treću godinu zaredom prepoznao Nutanix kao lidera za hiperkonvergentnu infrastrukturu

Na kraju, važno je istaći da Nutanix ulaže u Srbiji. Pre više od godinu dana kupio je start‑up kompaniju Frame iz Niša, koja je razvila svoje VDI rešenje. Danas Nutanix u Srbiji zapošljava desetine IT stručnjaka, ne samo programera već i stručnjaka drugih oblasti. Sudeći po izveštaju IDC‑a, kompanija i dalje može da očekuje trend visokog rasta u narednim godinama.

Pročitajte i:  Data centar kontejneri nove generacije

Nutanix se za naš region odlučio da autorizuje kompaniju ALEF Distribucija Adria, koja ima ekskluzivni ugovor za tržišta svih zemalja bivše Jugoslavije, Rumunije, Bugarske, Grčke, Kipra i Albanije. ALEF Distribucija je u Beogradu razvila snažan Nutanix competence centar i odatle vodi regionalni razvoj kanala prodaje. Ima zaposlen tim visokomotivisanih i obučenih stručnjaka, koji pružaju podršku za prodaju, tehnička rešenja, marketing podršku, demo‑opremu, obuke za prodaju i tehniku, i na taj način efikasno odgovaraju na sve zahteve brzo rastućeg tržišta IT‑ja.

Korisna adresa: ALEF.rs

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,