ePlaneta

NVIDIA grafičke karte ponovo se prodaju po razumnim cenama

Ljubitelji video-igara poput Fortnite i PUBG, uskoro će moći da igraju svoje omiljene scenarije uz poboljšani kvalitet, budući da su NVIDIA grafičke karte ponovo dobile cene koje su dostupne običnim smrtnicima.

PCPress.rs Image

Mala dostupnost, te visoke cene, učinili su da GeForce GTX GPU-ovi postanu nedostupni gejmerima, ali se zalihe polako vraćaju u normalu, a uz daleko povoljnije cene, što će obradovati one čije je iskustvo igranja do sada trpelo. NVIDIA GPU-ovi se obično brzo rasprodaju, a po znatno višim cenama od velikoprodajnih, a zbog toga što ih digitalni rudari koriste za generisanje svojih omiljenih kriptovaluta, budući da im ovi proizvodi omogućavaju daleko brže rudarenje od običnih procesora. Kripto-groznica je tako izazivala nestašicu grafičkih, te memorijskih kartica, a veliku potražnju obično u stopu prate i visoke cene.

PCPress.rs Image

Poboljšanje zaliha je dobra vest za gejmere koji žele da unaprede svoje stare GPU-ove, a cene kreću od 229 dolara za 1060 3GB, do 699 dolara za 1080 TI Founders Edition. Gejmerima se ipak preporučuje da požure, budući da bi rudarima moglo da padne na pamet da dopune svoje zalihe, dok traju povoljne cene.

Pročitajte i:  IRS i novi propisi za porez na kriptovalute 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,