NVIDIA ne zarađuje od rudarenja kriptovaluta

Finansijski izveštaji kompanije NVIDIA za drugi kvartal 2018. ukazuju na to da će kompanija morati da odustane od proizvoda koji su orijentisani na rudarenje kriptovaluta. Do takvog zaključka je došlo nakon što kompanija nije ispunila očekivane rezultate za pomenuti period, te umesto očekivanih 100 miliona dolara ostvarila prihode od tek 18 miliona.

PCPress.rs Image

Naime, u kompaniji se očekivalo da će kriptovalute značajno uticati na prihode tokom 2018. godine. Godišnja analiza ukazuje na to da je OEM, IP i Crypto segment doživeo značajan pad tokom drugog kvartala, te je to jedini segment u okviru kojeg je kompanija zabeležila pad u prihodima.

https://twitter.com/jwangARK/status/1030197971281956864

Ova vest bi najviše mogla da pogodi rudare kriptovaluta, da bi kasnije uticala i na različite elemente koji sačinjavaju tržište kriptovaluta. U prvom kvartalu situacija je bila drugačija, te su prihodi najviše porasli u segmentima koji su u vezi sa rudarenjem kriptovaluta. Upravo zbog toga se u kompaniji očekivalo da će prodaja ovog dela proizvoda da nastavi uzlaznom putanjom, ali se na kraju proizvelo više nego što je moglo da se proda, zbog toga što rudari tokom drugog kvartala nisu kupovali onoliko GPU-ova koliko se očekivalo.

Pročitajte i:  Malware koji je ukrao milione dolara

Izvor: Slashgear

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,