Top50 Glas publike

Nvidia otkriva detalje o predstojećoj GPU Technology konferenciji

nvidia-sli-os-gpuNVIDIA Korporacija je objavila da će se u sesijama koje pokrivaju neke od najznačajnijih trendova u računarstvu kao što su vizije računara, napredni C jezik za CUDA programiranje, finansijsko računarstvo, super računarski klasteri i napredna vizuelizacija, naći više od 130 časova tehničkog sadržaja na GPU Technology konferenciji. Registracija za konferenciju je otvorena, dok će se konferencija fokusirati na poslednje trendove koji developeri, inženjeri i istraživači koriste pri upotrebi grafičkih procesora (GPU). Događaj će biti održan u Fairmont Hotelu u San Hoze-u, Kalifornija od 30. septembra do 2. oktobra 2009. Sponzori događaja su Cooley Godward Kronish LLP, SUPERMICRO, Dell, Samsung, Adobe, ASUS, Acceleware, Citi, Silicon Valley Bank, Deloitte, Sutter Hill Ventures, Webcor i GE Fanuc Intelligent Platforms. “Obim tema koje će biti pokrivene na ovoj konferenciji demonstrira širinu i snagu GPU-a” rekao je Bill Dally, chief scientist u kompaniji NVIDIA. “Opseg svake teme je takođe impresivan, kao i izlagači koji će pokazati najbolje u svojim oblastima, a koji poseduju dugo iskustvo pri rešavanju nekih od svetskih najvećih kompjuterskih izazova.”

Pročitajte i:  Isporuke pametnih telefona u 2022.godini pale na minimum u poslednjih 10 godina

segment_10060_460x345Posebna pažnja će se posvetiti sledećim oblastima:

Super-računarstvo – tročasovna sesija u kojoj će se pojaviti jedni od najboljih svetskih eksperata kao što su: Dr. Wen-Mei W. Hwu, iz Nacionalnog Centra za Superračunarstvo u Univerzitetu Ilinois u Urbana-Champaign; Dr. Satoshi Matsuoka, iz globalnog naučnog i kompjuterskog centra Tokijo instututa za tehnologije i tehnički lider TSUBAME superkompjutera; i Dr. Jeff Vetter, iz Džordžija Instituta za Tehnologije i Oak Ridge nacionalne labratorije.
Napredna vizualizacija – širok pregled napredne vizualizacije kroz razne oblasti, uključujući i sesije koje objašnjavaju primenu GPU-a u ultra naprednim 4K video serverima, prisutnima će se obratiti Dr. Norihisa Suzuki iz kompanije Zaxel; real-time efekti u fiimskoj i video industriji, prisutnima će se obratiti Gary Oberbrunner, podpredsednik inženjerstva u kompaniji GenArts; i obeležavanje satelitskih snimaka uz pomoć GPU-a gde će se predstaviti Teodor C. Hanchevici i James Lutes, iz kompanije PCI GeoPmatics.
Vizija Računara – specijalizovani razgovori u kojima će se predstaviti Dr. Horst Bischof, iz Instituta za Kompjutersku Grafiku i Viziju na Tehničkom univerzizetu iz Graca, Austrija, kao i sesije vezane za napredno GPU bazirano procesiranje slika, viziju računara i detekciju lica koju koriste države širom sveta.

Pročitajte i:  Intelov najnoviji procesor donosi brzinu od 6 Ghz bez overklokovanja

NVIDIAOstale teme biće vezane za: 3D stereo, algoritme i numeričke tehnike, astronomiju i astrofiziku, kompjuterizovanu dinamiku fluida, kompjuterizovane projekcije, baze podataka i pregled podataka, “učvršćeno” računarstvo, mobilno računarstvo, istraživanje energije, film, nauke o životu, izučavanje mašina i veštačke inteligencije, medicinsko prikazivanje, molekularna dinamika, fizička simulacija i programski jezici i APIji.

GPU Technology Konferecija će se sastojati od tri paralelna skupa:

nvidia-quadro-professional-graphics-cardSkup kompanija u rastu – jedinstveni događaj, koji će se baviti kompanijama koje su počele sa radom i bazirale svoj posao u oblasti GPU računarstva, kompanije će dobiti mogućnost da se prezentuju preduzetnicima i kompanijama koje ulažu svoj kapital a koje su uključene u sistem GPU računarstva.
Skup GPU Developer-a – serija tehničkih prezentacija, obuka i panela u cilju pomaganja developerima u izradi potrošačkih, profesionalnih i kompjuterskih aplikacija visokih performansi, koji žele da dobiju više iz GPU paralelne procesne snage koristeći jezike koji prate industrijski standard kao što su C/C++ sa CUDA ekstenzijama i Fortran, ali i APIje kao što Direct3D, DirectX Compute, OpenCL™ softver i OpenGL.
Skup NVIDIA istraživača – događaj namenjen za istraživače, istraživačke akademije i druge akademije. Sesija je namenjena onima koji koriste GPU u naučnim i inženjerskim istraživanjima i žele da povećaju snagu računara a smanje vreme za otkriće.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Komponente i periferijska oprema

Više informacija, uključujući plan, govornike i sažetke možete naći na ovoj stranici. Početna registracija se završava 1. Septembra, 2009.

Izvor: Nvidia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,