ePlaneta

NVIDIA predstavila novi AI alat

GET3D bi mogao da olakša programerima kreiranje igrica i stvaranje novih VR okruženja.

PCPress.rs Image

NVIDIA želi da iskoristi maksimum prilikom stvaranja novih virtuelnih 3D svetova sa novim modelom veštačke inteligencije. GET3D može da generiše likove, zgrade, vozila i druge vrste 3D objekata, navodi NVIDIA. Novi Al model bi takođe mogao da brzo pravi oblike. Kompanija napominje da GET3D može da generiše oko 20 objekata u sekundi koristeći jedan procesor.

Istraživački tim je konstruisao AI model koristeći sintetičke 2D slike 3D oblika snimljene iz više uglova. NVIDIA navodi da je bilo potrebno samo dva dana da unese oko milion slika u GET3D koristeći A100 Tensor Core procesor.

AI model može da kreira objekte sa „teksturama visoke vernosti i složenim geometrijskim detaljima“, navela je Isha Salian koja je deo korporativnog tima kompanije. Oblici koje GET3D kreira „su u obliku trouglaste mreže, poput modela od papira, prekriveni teksturiranim materijalom“, navela je Salian-ova.

Stvaranje metaverzuma

Cilj je omogućiti korisnicima da brzo uvezu objekte u mašine za igre, 3D modele i filmske rendere za uređivanje, pošto će ih GET3D kreirati u kompatibilnim formatima. To znači da bi programerima moglo biti mnogo lakše da kreiraju velike virtuelne svetove za igre i metaverzum. NVIDIA je navela robotiku i arhitekturu kao druge slučajeve gde se može koristiti novi GET3D model.

Pročitajte i:  Nvidia prestigla Apple i postala druga najvrednija kompanija na svetu

Kompanija je saopštila da na osnovu skupa podataka prilikom testiranja sa slikama automobila, GET3D uspeo da generiše limuzine, kamione, trkačke automobile i kombije. Takođe, alat da generiše lisice, nosoroge, konje i medvede nakon što su za primer korišćene slike životinja.

NVIDIA napominje da što je veće i raznovrsnije testiranje i primeri koji se koriste„to je rezultat raznovrsniji i detaljniji“.

Uz pomoć drugog NVIDIA AI alata, StyleGAN-NADA, moguće je primeniti različite stilove na određeni objekat sa tekstalnim upitima. Možete primeniti izgled automobila, transformisati model kuće ili, kao što video prikazuje tehniku, koristiti pruge tigra na bilo kojoj drugoj životinji.

Istraživački tim kompanije koji je kreirao GET3D veruje da bi buduće verzije mogle da se baziraju na slikama iz stvarnog sveta umesto na sintetičkim podacima. Takođe, moguće je istovremeno koristiti alat na različitim  vrstama 3D oblika odjednom, umesto fokusiranja na jednu kategoriju objekata u određenom trenutku.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,