Nvidia priprema CUDA antivirus

cudaNvidia je pronašla dobar način za borbu sa konkurencijom: tehnologija CUDA omogućava korišćenje grafičkog procesora za razna izračunavanja, paraleleno sa radom centralnog procesora; iako je ova tehologija i do sada bila korišćena, radilo se o primeni u specijalizovanim aplikacijama, ne mnogo zanimljivim širem krugu korisnika. Ali, CUDA se može koristiti i u borbi protiv virusa…

Budući da se skeniranje datoteka u potrazi za virusima svodi na poređenje sa njihovim “potpisima” iz baze, i budući da su baze poznatih virusa velike i stalno rastu, za skeniranje je potrebno ne baš zanemarljivo procesorsko vreme, tako da se oseti usporenje računara kada je antivirusni softver aktivan. Zašto to ne bi radio grafički čip dok nema mnogo drugih “poslova”?
Upravo je to ideja na koju je došla Nvidia, pa stručnjaci iz ove kompanije rade na antivirusnom kodu, koji će biti ponuđen velikim proizvođačima antivirusnog softvera.

 Ukoliko ova kampanja uspe, treba očekivati natpis “The Way It’s Meant To Be Scanned” na kutijima grafičkih kartica, a Nvidia može da stekne veliku prednost nad konkurencijom.

Pročitajte i:  NVIDIA predstavlja veštačku inteligenciju koja generiše slike iz teksta

Izvor: bit-tech.net

Facebook komentari:

Tagovi: , ,