TrendMicro

NVIDIA se sprema za pad interesovanja za kriptovalute

Informacija da se NVIDIA sprema za pad u interesovanju za kriptovalute tokom 2018. godine mogla bi da obraduje gejmere, te da rastuži one koji nisu spremni da odustanu od rudarenja. Ova odluka direktno utiče na poslovanje kompanije, budući da su njeni GPU-ovi korišćeni i u procesima rudarenja, što je dovelo do rasta cena grafičkih karata, a u periodu od drugog kvartala 2017, te prvog kvartala 2018. godine.

PCPress.rs Image

U poslednjih nekoliko nedelja cene premijum GPU-ova, poput GeForce GTX 1080 Ti, zabeležile su određeni pad, ali se još uvek nisu vratile na sume koje su prvobitno planirane. Tako se kompanija sada bavi pitanjem interesovanja za digitalne valute, budući da bi se u slučaju da proizvodnja ne funkcioniše u skladu sa interesovanjem moglo dogoditi da u magacinima ostane velika količina proizvoda koji se zasnivaju na starijoj arhitekturi, što bi, na kraju, dovelo do velikih novčanih gubitaka. Kako piše DigiTimes, NVIDIA je zabranila svojim add-in card (AIC) partnerima da reklamiraju mogućnosti grafičkih karti koje su u vezi sa rudarenjem, te da ih direktno prodaju velikim rudarima.

Pročitajte i:  NVIDIA predstavila novi AI alat

Tokom 2018. godine, moglo bi da se pojavi više ASIC-a za kripto-rudarenje, a koji su specifično kreirani baš za tu namenu. Takvi ASIC-i bi bili prilično ekonomični, kada su srednji i veliki rudari u pitanju, a u poređenju sa standardnim grafičkim kartama.

Izvor: Tech Power Up

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,