N Central domination

Nvidia tehnologija za lakši proces overklokovanja

OC Scanner tehnologija iz kompanije NVIDIA kreirana je da bi unapredila mogućnosti overklokovanja na Turing grafičkim kartama, pa u kompaniji tvrde da će uz pomoć ovog alata biti moguće da se overklokuju i vrše stres testovi grafičkih kartica za oko 20 minuta, i da će konačni overklok biti stabilan u 99% igara.

PCPress.rs Image

Nova tehnologija predstavljena je na događaju GDC 2018, a u okviru Turing Editors Day, kada je Tom Petersen iz kompanije Nvidia demonstrirao novu mogućnost i pokazao je onakvom kakva je kada je implementirana u okviru EVGA Precision X1 paketa za overklokovanje u na RTX 2080 grafičkoj karti. Tako je uspeo da RTX 2080 overklokuje do preko 2100MHz, i to bez ikakvih promena kada je GPU napajanje u pitanju, pa se pretpostavlja da bi sa boljim naponom došli i još bolji rezultati.

OC Scanner korisnicima nudi i integrisani stres test, koji je kreiran da na grafičku kartu velike količine procesorskih stresova, što omogućava da korisnik ne mora ponovo da pokreće sistem kada dođe do neke greške, čime se eliminiše veliki deo problema koji su u vezi sa overklokovanjem. Nova tehnologija bi trebalo da bude implementirana i u druge alatke, uključujući MSI Afterburner i ASUS GPU Tweak.

Pročitajte i:  Dell G16 donosi 12-tu seriju Intel procesora i NVIDIA RTX grafiku

Izvor: Overclock3d

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,