BIZIT 2022

Nvidia vidi budućnost u ARM-u

PCPress.rs ImageUbrzo pošto su analitičari izneli stav o tome da će Nvidia, kao veliki proizvođač grafičkih čipova, morati da se potrudi oko pristupa x86 tehnologiji (vest o tome možete pročitati ovde), iz ove kompanije stigli su demanti.
Jen-Hsun Huang, izvršni direktor ove kompanije, izjavio je da će se Nvidia ubuduće koncentrisati na proizvode zasnovane na ARM tehnologiji, kao što su čipovi Tegra 2, koji se proizvode već neko vreme. Čipovi Tegra 2 su raspoloživi u dve varijante, za mobilne telefone i Tablet PC.
Nvidia već neko vreme proizvodi čipsetove za x86 procesore, ali posle sudskih sporova sa Intel-om, intenzitet ovog posla se smanjuje; teoretski, proizvodnja bi mogla da potraje još godinu dana, ali Nvidia ima druge ideje, a to je unapređenje “sistema na čipu” (System on a Chip, SoC) zasnovanih na ARM i sličnim tehnologijama.
Huang smatra da su ARM procesori koji se najbrže razvijaju i da je u njima budučnost, jer podržavaju Google-ov sistem Android – a taj sistem se takođe brzo razvija. Nvidia bi mogla i da nastavi sa proizvodnjom x86 čipova posle okončanja sporova sa Intel-om, ali usporenje koje su sporovi doneli napravilo je dovoljno štete da bi povratak na tržište bio isuviše težak i neisplativ.

Pročitajte i:  WhatsApp olakšava prelaz sa Androida na iOS

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,