Nyan Cat, popularni meme prodat za 605,000 dolara

Iako je do prve Christie’s aukcije digitalnih umetničkih dela iza koje stoji NFT ostalo još nekoliko dana, već se dogodila jedna od najzapaženijih prodaja u ovom svetu. Chris Torres je kreirao animaciju Nyan Cat-a za strujanje duginih boja na osnovu svog ljubimca i otpremio je na YouTube 2011. godine, pre nego što je stvorio visokokvalitetno jedno izdanje za ovu prodaju.

PCPress.rs Image

Cena prava sitnica

NFT-ovi omogućavaju kupcima da verifikuju pojedinačnog vlasnika digitalnih predmeta, a neko je platio 300 etera. To je kripto valuta koja radi na Ethereum blockchain-u. Da bi pobedio na aukciji koju je organizovala Fondacija za digitalno tržište, kupac je morao da koristi kripto valute. U trenutku pisanja ovog članka, 300 etera vredi oko 605,382 dolara, pa ispada da kupovina poznatog meme-a nije bila jeftina.

Digitalna tržišta i umetnici gledaju na NFT-ove kako bi pružili budućnost pronalaženju vrednosti u njihovim kreacijama, ali moraćemo da sačekamo i vidimo koje umetničko delo će se sledeće prodati sa cifrom visokom kao što je bila ova prva kupovina.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: