Zebra

O zaštiti internet identiteta na DIDS 2018

U hotelu “Metropol Palace”, 6. i 7. marta biće održana deveta godišnja konferencija o internetu u Srbiji – DIDS 2018. Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” organizuje ovaj događaj uz slogan “Čuvari internet identiteta”. DIDS je kao i svake godine besplatan, uz obaveznu registraciju na sajtovima dids.rs i дидс.срб. 

Prvi blok konferencije, “Sajber ličnost”, posvećen je temi GDPR – opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti koja u EU stupa na snagu krajem maja, a u Srbiji će takođe obuhvatiti određene poslovne objekte. Uvodni deo vodiće Tomas Rikert, predsedavajući Foruma za nazive i brojeve u Udruženju internet industrije. Diskusiji će se pridružiti Kormak Kalanan direktor “Aconite Internet Solutions” iz Irske, Nevena Ružić, pomoćnik generalnog sekretara pri Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, a moderator je Vladimir Radunović.

U drugi blok pod nazivom “Digitalno nasleđe”, uvešće nas Matjaž Filo, Direktor sektora za IT na Fakultetu društvenih nauka u Ljubljani. U diskusiji učestvuju i dr Adam Sofronijević, zamenik direktora univerzitetske biblioteke Svetozar Marković u Beogradu, Nikola Božić, programski direktor Istraživačke stanice Petnica, a moderator je Tamara Vučenović. Online poslovanje je treći blok koji moderira Radomir Lale Marković, koji je ujedno i voditelj cele konferencije. Milovan i Branka Matijević iz kompanije “Mineco computers” će predstaviti rezultate istraživanja “Indeks digitalne vitalnosti malih, mikro i srednjih preduzeća u Srbiji 2017”.

Pročitajte i:  Šta poklanja .RS za trinaesti rođendan?

Na konferenciji će biti predstavljene domaće firme, koje uspešno posluju koristeći prednost internet tehnologija na nacionalnim internet domenima: vivatravel.rs, garden.rs, archiplay.rs, iskonmode.rs, studiomaruska.rs, teglas.rs.

Drugog dana konferencije, 7. marta biće održan i Regionalni TLD forum- stručni skup za predstavnike nacionalnih internet registara iz regiona.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,