Objavljeno oktobarsko ažuriranje za Windows 10

Windows 10 trenutno podržava više od 700 miliona uređaja, kojima je i namenjeno drugo veliko ažuriranje za 2018. godinu, koje je postalo dostupno 2. oktobra. Za ažuriranje uređaja dovoljno je da se ode na Windows Update, a Microsoft će novi update onima koji ga nisu ručno pokrenuli doneti tokom sledeće nedelje, u okviru tradicionalnog Patch Tuesday paketa.

PCPress.rs Image

Novo ažuriranje uključuje niz novih opcija, a među najvećim novinama je mesto za privremeno smeštanje podataka, takozvani „clipboard,“ koje se u okviru nove Windows 10 verzije bazira na cloud tehnologiji, te korisnicima omogućava da lakše kopiraju sadržaje na različitim uređajima, i da istoriju o kopiranim sadržajima čuvaju u cloud-u. Nova opcija je najkorisnija onima koji poseduju nekoliko računara, budući da sada lakše mogu da povežu privatne i poslovne kompjutere, u slučaju da im je to potrebno.

Pored toga, i Windows 10 Timeline opcija – koja povezuje istoriju korišćenja aplikacija na različitim uređajima, sa oktobarskim ažuriranjem dobija neka dodatna poboljšanja, te Microsoft dodaje ekstenzije za Chrome i Firefox, koje rivalskim pretraživačima dozvoljavaju da pristupe Timeline opciji, a kako bi se prilagodili prethodnim istorijama pretraživanja. Ova opcija će, tvrde, biti korisnija Chrome korisnicima, iako određene ekstenzije već postoje, te nude ovu funkcionalnost.

Pročitajte i:  Microsoft priprema jeftin Surface Laptop i Windows 11 SE

PCPress.rs Image

Microsoft u okviru novog ažuriranja objavljuje i Your Phone aplikaciju, o kojoj smo već pisali, a koja Android aplikacije donosi na Windows 10, pa i Microsoft Launcher za Android dobija pristup Timeline opciji, čime se omogućava da se Android akcije sinhronizuju sa onima na Windows 10 uređajima. Timeline podrška stiže i na Microsoft Edge, ali samo u beta verziji, te bi potpunu funkcionalnost trebalo da dobije u novembru.

Sada kada je oktobarsko ažuriranje spremno za preuzimanje, kompanija već može da se okrene novom update-u, koji je već dobio kodno ime 19H1, i koji je planiran za mart 2019. godine.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,