Oblak u džepu

HP je na CES‑u predstavio Pocket Playlist, pravi mali multimedijalni cloud.

09 Pocket_Playlist_2Iz HP‑a nam je stigao uzorak  uređaja po imenu Pocket Playlist koji tek treba da se pojavi u prodaji. Malih je dimenzija i staje u džep, a ima internu memoriju od 32 GB i povezuje se na računar preko WiFi i USB. Kada se poveže  USB vezom, vidi se kao USB memorija, ali magija počinje tek kada se ovaj uređaj „nahrani“ muzikom, fotografijama i filmovima. Proizvođač podseća da je pomenuti kapacitet dovoljan za 16 filmova, 7.600 pesama ili 10.000 fotografija.

Pocket Playlist može da strimuje sadržaj na pet uređaja koji ne moraju biti zasnovani na istom operativnom sistemu. Na primer, idete na more automobilom, snimite gomilu sadržaja, vaša supruga ima novi iPhone i može da sluša muziku, dok deca na zadnjem sedištu gledaju crtane filmove na svojim Android tabletima – a vama ostaje da uživate u vožnji.

U kutiji se nalaze punjač za 100‑240 V i „upaljač“ za auto (12‑24 V), a priložen je i Micro USB kabl. Na priloženom CD‑u je program MediaConverter kojim možete željeni materijal da prilagodite određenom uređaju – filmovi će zauzimati mnogo manje mesta ako planirate da ih gledate na smartfonu. Uređaj je izrazito jednostavan, ima uvučeni taster za resetovanje, taster za uključivanje, prekidač za izbor režima rada (USB/WiFi) i taster za ponovo podešavanje lozinke WiFi mreže (WPS).

Za povezivanje uređaja na Pocket Playlist nije neophodan Internet, jer se veza uspostavlja direktno. Jedna od najzanimljivijih opcija ovog uređaja jeste snimanje (DVR) online filmova i serija sa servisa poput Hulu i Netflix kako bi ih korisnik naknadno gledao. Nažalost, nijedan od ovih servisa nije dostupan u našoj zemlji.

HP Pocket Playlist

Memorija: 32 GB • Strimovanje: pet uređaja istovremeno (iOS, Android, Windows) Cena: 129,9 evra Kontakt: www.hp.rs

Ljuba Miodragović

(Objavljeno u časopisu PC#198)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: