Oblak u Takovu

Swisslion Takovo, veliki proizvođač hrane i pića, prati trendove modernog poslovanja – da vidimo kako je primena cloud tehnologija, u saradnji sa kompanijom Extreme, omogućila rukovodiocima firme da efikasno donose dobre odluke.

05_09_Swisslion_takovoOdržavanje efikasne komunikacije sa zaposlenima i poslovnim partnerima je sve ozbiljniji izazov za savremene kompanije. Zbog stalnog proširivanja svojih delatnosti, povećavanja broja radnika i proširivanja poslovanja na više lokacija, zaposleni sve manje vremena provode za svojim radnim stolom i sve više poslova završavaju u pokretu. U ovakvim situacijama, način i efikasnost razmene informacija među zaposlenima su stavljeni na probu. Kao jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji i veliki proizvođač hrane i pića, kompanija Swisslion Takovo odlučila je da svoje poslovanje preorijentiše na primenu cloud tehnologije.

Oblak je uvek blizu

Komunikacija među zaposlenima koji putuju je prouzrokovala povremena operativna usporenja u ovoj kompaniji, pa je menadžment Swisslion Takovo odlučio da implementira Microsoft Office 365 paket u svoje poslovanje i na taj način olakša svakodnevnicu svojih zaposlenih. Implementacijom ove tehnologije zaposlenima je omogućen pristup potrebnim informacijama sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme, a bitne odluke će moći da se donesu u svakom trenutku i bez obzira na lokaciju odgovorne osobe.

Pročitajte i:  Migracija u cloud ne pokazuje znake usporavanja, uprkos strahovanjima kompanija

„Budući da je jedan od najvećih proizvođača hrane i pića, kompanija Swisslion Takovo konstatno jača svoju poziciju u Srbiji, ali se istovremeno širi i na regionalno tržište. Posedujemo veliki broj fabrika širom regiona i zapošljavamo preko dve hiljade ljudi. Drago nam je što smo konačno našli pravi način za rešavanje problema komunikacije među zaposlenima, jer smo, implementacijom Office 365, u mogućnosti da pristupimo ovim alatima sa bilo kog mesta, što vodi do pobošljanja u efikasnosti i produktivnosti celokupnog poslovanja kompanije“, rekao je Dragan Virijević, IT menadžer kompanije Swisslion Takovo.

Implementacija je važna

Iz firme Extreme, koju je kompanija Swisslion Takovo odabrala za implementaciju Office 365, kažu da je ova platforma pogodna za implementaciju tamo gde je važno smanjenje inicijalnih troškova i kreiranje brzih rezultata kroz primenu. „Firma Extreme je uvek usmerena na unapređenje poslovanja svojih klijenata uz pomoć savremenih softverskih tehnologija. Office 365 je baš takva tehnologija koja nam dozvoljava da u veoma kratkom roku implementiramo servise za komunikaciju i međusobnu saradnju zaposlenih, da se fokusiramo na samu upotrebu i primenu tehnologije, a manje na kreiranje tehničkih preduslova za implementaciju“, objašnjava Vladimir Ljubibratić, izvršni direktor u kompaniji Extreme.

Pročitajte i:  Microsoft upozorava na malver LemonDuck koji cilja Windows i Linux mašine

Andreas Hartl, vršilac dužnosti generalnog direktora kompanije Microsoft u Srbiji, izrazio je svoje zadovoljstvo zbog saradnje sa srpskim proizvođačem, koji neprestano ulaže u modernu tehnologiju i znanje i želi da se usavršava. „Office 365 predstavlja pravo rešenje za sve koji neguju visoke standarde poslovanja, jer se lako integriše u postojeće poslovne alate i omogućava rad sa svim dokumentima i na prenosivim uređajima. Kompanija Microsoft će se i u narednoj godini truditi da izlazi u susret svojim korisnicima i pronađe adekvatna rešenja za svakodnevno poslovanje“, izjavio je gospodin Hartl.

Zahvaljujući Office 365 paketu i Cloud servisu, kompanije konačno uspevaju da se na lak i uspešan način interno organizuju i dele informacije, a u cilju brzog reagovanja na zahteve klijenta i prilagođavanja poslovanja brojnim izazovima koje donosi svaki novi radni dan. Nije neobično što je Office 365 jedan od proizvoda sa najvećom stopom rasta u istoriji kompanije Microsoft ‑ i na ovom primeru se videlo kako se prilagođava potrebama i budžetima malih, srednjih i velikih preduzeća širom sveta, što naravno uključuje i Srbiju.

www.extreme.rs

Pročitajte i:  Microsoft dozvoljava aplikacije nezavisnih proizvođača u svojoj Windows prodavnici

Aleksandra Rakin

(Objavljeno u časopisu PC#208)

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,