Oculus prestaje sa prodajom filmova za Rift VR kacigu

Oculus je rešio da zbog slabe potražnje ugasi svoju prodavnicu VR filmova za Rift kacigu. Ona je ugašena 22. oktobra, a već kupljeni filmovi će biti na raspolaganju za gledanje do 20. novembra. Kupcima koji su platili filmove neposredno pred zatvaranje prodavnice biće vraćen novac.

PCPress.rs Image

Na ovaj potez Oculus se odlučio zbog male potražnje VR filmova za ovu platformu. Ipak, vlasnici Rift kaciga i dalje će moći da gledaju filmove preko nezavisnih prodavnica. U neku ruku ovakav potez bio je i očekivan. Rift je platforma koju korisnici najviše koriste za igranje. Teško je naći ljude koji su spremni da mirno sede dva sata ispred računara, sa kacigom na glavi i gledaju VR film. Uostalom, prodavnica za Oculus Go korisnike, koji filmove mogu da gledaju nezavisno od računara, i dalje je aktivna.

Iako ova vest stiže tek nekoliko časova nakon što je jedan od osnivača Oculus-a, Brandan Iribe, najavio odlazak iz Facebook-a, ova dva događaja ne moraju da budu povezana. Facebook, koji je vlasnik ove kompanije i dalje će gurati Oculus kao VR platformu za PC računare.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,