Top50 Glas publike

OCZ Storage Solutions nova članica Toshiba grupacije

Toshiba korporacija objavila je danas da je okončan proces kupovine svih najvažnijih resursa grupe „OCZ Technology“, koja je time postala sastavni deo ove grupacije.

Toshiba logo - squared4Nova članica Toshiba grupacije poslovaće nezavisno, kao kompanija OCZ Storage Solutions, a ova kupovina donosi Toshibi OCZ-ove SSD poslove u okviru korporativnih i klijentskih sistema, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Kompanija OCZ Storage Solutions će dodatno podržati Toshibinu NAND tehnologiju i kombinovati je sa kontrolerima, softverskim i firmware rešenjima u autorskom vlasništvu korporacije Toshiba, kako bi individualnim i korporativnim korisnicima obezbedila inovativna i pristupačna solid-state rešenja za skladištenje podataka.

„Kupovina kompanije OCZ dodatno jača naše potencijale u domenu solid-state rešenja za skladištenje i pokazuje posvećenost korporacije Toshiba ovoj rastućoj oblasti primene tehnologija,” izjavio je Seići Mori, potpredsednik kompanije Toshiba Semiconductor and Storage i potpredsednik korporacije Toshiba.

„Naš cilj je da ponudimo vodeći portfolio solid-state rešenja za izazove u skladištenju podataka sa kojima se suočavaju potrošači i korporativni klijenti, i pripajanje OCZ-a je idealno pojačanje našem timu za ostvarenje te strategije.”

Centrala nove kompanije ostaće u San Hozeu, u Kaliforniji, sa strateškim centrima za projektovanje u Irvajnu, Tel Avivu i Abingdonu. 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,