Od nula do 100 za samo devet minuta!

Tokom godina videli smo kako se povećava brzina punjenja telefona. Nekad je bilo normalno da se telefon puni nekoliko sati, pa su predstavljeni telefoni sa brzim punjačima koji su to vreme smanjili na ispod sat vremena. Zatim su došli super brzi punjači, koji su posao obavljali za 30, pa čak i za 15 minuta… Xiaomi je sa svojom upravo predstavljenom Redmi note 12 serijom uspeo da postigne još bolji rezultat.

realmi

Redmi Note 12 Discovery Edition postavio je novi brzinski rekord punjenja, kome je za punjenje 4.300 mAH baterije od 0 do 100 procenata, potrebno samo devet minuta! Da bi to postigao, upotrebljen je 210W HyperCharge punjač, a proces kontrolišu tri 100W čipa za brzo punjenje.

Inače, telefon ima MediaTek Dimensity 1080 procesor srednje klase, 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za podatke. Dolazi sa OLED ekranom dijagonale 6.67 inča, rezolucije 1.080 x 2.400 piksela i osvežavanjem od 120 Hz. Glavna kamera ima rezoluciju 200 MP (koristi Samsung-ov novi HPX senzor), a pored nje su implementirane 8 MP ultra-široka kamera i 2 MP makro kamera, dok je sa prednje strane postavljena 16 MP selfi kamera.

Pročitajte i:  Redmi Note 13 serija donosi veoma dobre poklone

Telefon ima dual-SIM slot, dva zvučnika, 3.5 mm audio izlaz, senzor otiska prsta na power tasteru, NFC i infracrveni predajnik (pa može da se upotrebi i kao univerzalni daljinac), a zasnovan je na Android 12 OS-u. Početak prodaje ovog telefona (na globalnom nivou) očekuje se početkom novembra, a cena će mu biti oko 350 dolara.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: