BIZIT 2022

Od oktobra Harry e-Potter

PottermoreNakon dugogodišnjeg odbijanja da knjige o Harry Potteru objavi u elektronskom formatu, spisateljica J.K. Rowling je objavila da će samostalno lansirati sajt Pottermore koji će prodavati i digitalne knjige o mladom čarobnjaku. Sajt je zapravo već postavljen, ali prvi javni sadržaji se očekuju na premijeri 31. jula, dok će prodavnica elektronskih knjiga početi da radi tek u oktobru.

Kako Rowlingova kaže, sajt će biti raznovrstan, od dela dizajniranog u stilu društvenih mreža, do on-line ture upisa u Hogwarts, studiranja uz istovremeno igranje, sakupljanje poena i bonusa, te čarobnjačke borbe. Gospođa Rowling obećava da će objaviti mnoštvo dodatnog materijala i beleški, kako bi Potterova magija potrajala.

Dok većina autora u paketu prodaje prava za štampana i digitalna izdanja, izdavač Bloomsbury Publishing PLC je nosilac prava isključivo za štampano izdanje, ali će imati deo profita i od prodaje e-book izdanja u Pottermore prodavnici. Zanimljivo je takođe, što se na kraju Rowlingova nije odlučila da prodaju digitalnih knjiga poveri velikim on-line prodavcima, kao što su Amazon ili iBookstore, već se odlučila za samostalni projekat, doduše uz svesrdnu pomoć partnera Sony Corp., koji će istovremeno početi da prodaje Harry Potter brendirane e-čitače, ali i još neke proizvode označene ili inspirisane ovim likom.

Pročitajte i:  Sony najavljuje PlayStation Stars, program lojalnosti za igrače

CTAM

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,