Top50 Glas publike

Odeća koja vas čini nevidljivim na fotografijama

Odeća koja može da vas učini nevidljivima na fotografijama ili kako je još zovu i antipaparaco odeća, postoji već neko vreme, a mogli smo da je vidimo na raznim poznatim ličnostima. Postoji nekoliko brendova koji nude ovakvu odeću, Betabrand sa svojim Flashback Photobomber i Flashback Silverscreen kao i ISHU antipaparaco šalovi, samo su neki od komercijalno dostupnih primera, ali osnovnu tehniku već dugo koriste poznate ličnosti širom sveta.

PCPress.rs Image

Trik je u korišćenju retroreflektivnih materijala. To može da bude tekstil, plastika ili metal koji će reflektovati svetlost natrag do izvora. Ako ste se ikada vozili niz put i videli kako vam farovi osvetljavaju putne znakove koji su gotovo nemoguće daleko, ili ako ste videli takozvane mačje oči, videli ste kako to zapravo funkcioniše.

Pred-blic se odbija od objekta i vraća se kameri preko objektiva kamere. Svetlost ovog blica meri kamera. Fotoaparat javlja blicu koliko je potrebno svetlosti za „pravilnu“ ekspoziciju, a blic će povećati izlaz bljeska kako bi se podudario sa količinom svetlosti koju je tražio fotoaparat. Zavesica se otvara, blic okida i slika je gotova. Ako biste uspeli da prevarite fotoaparat da je prizor koji fotografišete bio mnogo mračniji, fotoaparat će reći blicu da poveća njegovu izlaznost. Kao rezultat toga, slika bi bila previše svetla i verovatno uništena.

Retrorefleksivni materijali rade suprotno, tako što reflektuju mnogo više osvetljenja na fotoaparat nego uobičajene tkanine, kamera veruje da je prizor mnogo svetliji nego što jeste i smanjuje izlaz bljeska. Zapravo, fotoaparat pravi „ispravnu“ ekspoziciju za reflektivni materijal, ali pogrešnu za sve ostalo na fotografiji, što je verovatno uništava.

Antipaparaco odeća je interesantan koncept zasigurno, ali nošenje nije garancija da će vaše lepo lice ostati izvan tabloida. Naravno, uvek možete da se držite testiranog načina držanja ruke ispred objektiva fotoaparata.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,