BIZIT 2022

Odložene premijere nove Star Wars trilogije i nastavka Avatar-a

Prošle godine, Disney je objavio planove za novu Star Wars trilogiju, ali od tada su se stvari znatno promenile. Pandemija je učinila svoje – bioskopi su zatvoreni, stalo se sa snimanjima filmova, pa je zbog toga i ova kompanija odlučila da pomeri premijere nova tri filma za po jednu godinu. To znači da će prvi film iz nove trilogije, kojeg će režirati Taika Waititi, biti premijerno prikazana 22. decembra 2023. godine, drugi film će biti spreman za prikazivanje dve godine kasnije (2025. godine), dok će poslednji film iz te trilogije biti na bioskopskom repertoaru krajem 2027. godine.

PCPress.rs Image

Slična situacija je i sa nastavkom Avatar-a. Međutim, ovaj film ima dugu istoriju odlaganja, koja seže daleko pre pandemije korona virusa. Naime, Avatar 2 je trebao da bude prikazan još 2014. godine, ali je od tada više puta odlagan. Trenutno, premijera ovog nastavka zakazana je za 16. decembar 2022. godine, odnosno godinu dana kasnije nego što je prethodni put to najavljeno.

Pročitajte i:  James Earl Jones dozvoljava veštačkoj inteligenciji da preuzme glas Darth Vader-a

Kako stvari stoje, filmska industrija će biti „mršava“ sa blokbasterima u narednih godinu-dve dana, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da se vratimo i ponovo odgledamo neke od omiljenih filmova.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,