Odloženo je predstavljanje prvog Huawei preklopnog telefona

Samsung nije jedina kompanija koja je odložila predstavljanje preklopnog telefona. Njima se pridružio i Huawei, koji je na konferenciji za štampu održanoj u sedištu kompanije, objavio da Mate X preklopni telefon najverovatnije neće biti predstavljen pre novembra.

PCPress.rs Image

Ovo je već drugo odlaganje, jer su prve najave ukazivale da će ovaj preklopni telefon biti pušten u prodaju sredinom 2019. godine. Ubrzo nakon što su aktivirane američke sankcije prema Huawei-ju, kompanija je pomerila datum objavljivanja Mate X telefona za septembar.

Mate X se smatra telefonom koji će pomeriti granice u mobilnoj telefoniji. Ogroman ekran od 8 inča preklapa se sa spoljne strane, a kada je sklopljen prednja strana obezbeđuje dijagonalu 6.38 inča. Na taj način napravljena je idealna kombinacija između telefona i tableta.

Razlozi odlaganja nisu zvanično objavljeni. Huawei nije imao velikih grešaka u dizajnu, ali se svakako očekuju neke izmene u odnosu na rendere koje smo mogli da vidimo tokom ove godine. Možda najveći potencijalni problem leži u samom ekranu, jer se on nalazi sa spoljne trane preklopljenog telefona. To ga izlaže potencijalnim oštećenjima. Zaštita ekrana postoji, ali je ona trenutno plastična. Corning, proizvođač Gorilla Glass zaštite objavio je da aktivno rade na razvoju savitljivog zaštitnog stakla, ali da će proći godine pre nego što se ono pojavi na tržištu.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy A23 imaće kameru od 50 MP

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,