Odluka o TED-u sledeće nedelje

Godišnja konferencija TED (tehnologija, zabava i dizajn) neće se održati ove godine kako je planirano, zbog sve veće zabrinutosti zbog Korona virusa.

ted konferencija odlaganje

Odluka će biti doneta sledeće nedelje

Kako za sada stoje stvari, od učesnika će biti zatraženo da glasaju o tome da li da se događaj u Vankuveru odloži do jula ili da se održi virtuelni TED. Zvaničnu odluku o svemu ovome doneće organizatori TED konferencije sledeće nedelje.

Kustos TED-a Chris Anderson izjavio je da ovaj događaj svakako neće biti otkazan, jer imaju dve mogućnosti kako da prevaziđu probleme sa širenjem Korona virusa. Jedna mogućnost jeste da se po zakazom terminu u aprilu događaj održi virtuelno, ali je izuzetno teško da nateraju predavače da celu nedelju provedu u zatvorenom prostoru. Druga opcija tiče se odlaganja TED-a za jul mesec, što je trenutno izglednija opcija organizatora.

Do sada je zbog Korona virusa pomereno ili otkazano više svetskih sajmova i konferencija. Među njima su i MWC Barselona 2020, Facebook F8 i Google I/O 2020. Korona virus se raširio po celom svetu, tako da se zarazilo oko 98,000 i 3,356 njih je umrlo.

Izvor: BBC

 

Facebook komentari:

Tagovi: ,