Cove

Odobrena aplikacija za merenje krvnog pritiska na Galaxy Watch satovima

Samsung Electronics je objavio da je njihova aplikacija za monitoring krvnog pritiska na Galaxy Watch satovima odobrena od strane Južnokorejskih regulatora. Samsung Health Monitor aplikacija će biti dostupna za Galaxy Watch Active 2 časovnike tokom trećeg kvartala u Južnoj Koreji, ali nisu objavljene informacije za druga tržišta.

PCPress.rs Image

Za sve buduće pametne satove

Ta informacija teško da će se znati unapred, jer je u svakoj od država neophodno da regulartorno telo odobri ovu funkciju da bi mogla da se koristi. Ono što se za sada zna je da će, pored pomenutog Active 2 časovnika, ovu aplikaciju imati i svi budući Galaxy Watch satovi.

Drugi, trenutno aktivni modeli Galaxy pametnih satova neće moći da je koriste, jer nemaju toliko naprednu senzornu tehnologiju kao Active 2 časovnik. Da bi ova aplikacija radila kako treba, neophodno je da se prvo kalibriše pomoću nekog klasičnog merača krvnog pritiska. Takođe, Južnokorejsko ministarstvo za bezbednost hrane i lekova naglasilo je da korisnici moraju da kalibraciju rade bar jednom mesečno, kako bi ova funkcija radila kako treba.

Pročitajte i:  Samsung potpisuje ugovor sa Dish za 5G radio i telefone

Zahvaljujući ovoj funkciji, Samsung Galaxy Watch će moći da se koristi i kao priručno medicinsko sredstvo i potencijalno može da spase mnogo ljudskih života, jer pravovremenim otkrivanjem visokog pritiska i odgovarajućim medicinskim tretmanima mogu da se izbegnu znatno teža srčana oboljenja.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,