TrendMicro

Odobreno spajanje Activision Blizzard sa Microsoftom

Akcionari Activision Blizzard-a su velikom većinom glasali za predloženo preuzimanje od strane Microsoft-a u vrednosti od 68,7 milijardi dolara. Više od 98% akcionara odobrilo je spajanje dve kompanije.

Odobreno spajanje Activision Blizzard sa Microsoftom

Spajanje dve kompanije se očekuje tokom 2023. godine

Iako je kompanija nazvala glasanje neobavezujućim i savetodavnim, posao nije mogao napredovati bez da mu većina akcionara da zeleno svetlo. Upravni odbor se jednoglasno složio da je to u najboljem interesu Activision Blizzard-a i njenih akcionara i preporučio im da glasaju za. Planirano spajanje nije finalizirano. Federalna trgovinska komisija razmatra dogovor i očekuje se da će pažljivo ispitati detalje.

Microsoft-u i Activision Blizzard-u će takođe trebati regulatorno odobrenje Velike Britanije, Evropske unije, Kine i nekih drugih zemalja. Kompanije očekuju da će posao biti zatvoren do juna 2023. Postoje i druga razmatranja koja mogu uticati na planirano spajanje Activision Blizzard-a i Microsoft-a izvan antimonopolskih pitanja. Activision Blizzard je bio predmet optužbi za uznemiravanje i diskriminaciju na radnom mestu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Velika Britanija nastavlja istragu Microsoftove kupovine Activisiona
SBB

Tagovi: ,