Održan četvrti “Web Fu”

Više od 400 IT stručnjaka okupilo se na događaju pod nazivom „Web-Fu”, održanom 30. marta u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić”. Ova događaj četvrti put po redu organizuje kompanija Microsoft, za web profesionalce i developere. Kroz celodnevne sesije iskusnih profesionalaca Microsoftovih razvojnih i serverskih tehnologija, učesnici su imali prilike da se detaljno upoznaju sa Microsoft web tehnologijama i da saznaju šta će obeležiti web platformu Microsofta u vremenu koje dolazi.

Microsoft-Web-FuU središtu pažnje ovogodišnjeg „Web Fu“ skupa bili su web standardi i HTML 5, uz open source napore Microsofta na polju CMS platformi (Orchard CMS), najave nove verzije Silverlight RIA tehnologije, kao i specifične izazove dizajniranja interfejsa web aplikacija. Jedna od tema bila je i Microsoftova cloud inicijativa, sa težištem na Windows Azure, a prikazan je i ASP.NET MVC način programiranja web aplikacija.

„Osnovna ideja Web Fu događaja je da predstavi nove Microsoft tehnologije i trendove koji će tek biti aktuelni u IT industriji. Cloud computing je jedna od tema, s obzirom na to da će kompanija Microsoft u narednim mesecima izaći na srpsko tržište sa potpunom cloud ponudom“ – istakao je Siniša Perović, menadžer za razvoj kompanije Microsoft.

Pročitajte i:  Većinu ljudi ne interesuje, ili nisu čuli za Windows 11

Velki broj tehnologija koje su predstavljene na Web Fu mogu se potpuno besplatno preuzeti sa sajta www.microsoft.com/web, pomoću Web Platform Installer-a. Jednostavnom instalacijom jednog jedinog paketa, web profesionalci mogu lako pristupiti besplatnim Microsoftovim alatima, poput servera baza podataka, web servera, alata za razvoj, open-source web aplikacija i mnogih drugih.

Microsoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,