Održan IBM Business Connect – SPRINT 2013

Lokalna kancelarija IBM-a je ove godine treći put organizovala skup pod nazivom IBM BUSINESS CONNECT – SPRINT 2013 u hotelu Metropol u Beogradu. Osnovni cilj ovog skupa je predstavljanje rešenja iz IBM portfolija, kao i prenošenje znanja, trendova i mogućnosti za podršku koju IBM može da pruži. IBM SPRINT 2013 je okupio blizu 200 poslovnih korisnika, menadžera prodaje, marketinga, IT menadžera i drugih profesionalaca iz različitih industrija.
Randolph MoorerSprint

Osnovna ideja kojom se IBM vodi na ovom skupu i u svom poslovanju, kao kompanija sa najvećim brojem registrovanih patenata, je inovacija.

Savremeno doba donosi promene i nove potrebe, a ceo svet postaje pametniji, povezaniji i sve više instrumentalizovan. IBM nastoji da omogući klijentima i korisnicima da bolje iskoriste informacije koje imaju, sarađuju i uvećaju produktivnost, efikasnije isporučuju usluge i upravljaju podacima i povećaju poslovnu agilnost.

Prezentacije IBM rešenja odvijale su se u četiri paralelna bloka: Mobility and Social Business, Cloud and Smarter Infrastructure, Big Data, Security and Smart Infrastructure Solutions. pa su prisutni mogli da izaberu teme koje ih interesuju i o kojima žele da saznaju više. Na predavanjima govorilo o modernizaciji poslovnih komunikacija u preduzećima kroz social software, pametnom upravljanju uslugama i imovinom, sveobuhvatnom pristupu upravljanju mobilnim uređajima, Pure sistemina, upravljanju heterogenim storage sistemima.. Pored predavanja postojala je mogućnost i da se uživo prate demonstracije IBM rešenja u Live Demo Areni, u kojoj su IBM eksperti bili na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa konkretnim problemima.

Pročitajte i:  IBM-ov novi kvantum čip neće biti simuliran od strane klasičnih superkompjutera

Na samom početku prisutne je pozdravio Randolph Moorer, potpredsednik softverske grupe za Centralnu i Istočnu Evropu, plenarnim predavanjem na temu Kako održati konkurentnost u eri pametnih tehnologija koje je poslužilo kao uvod u brojne teme ovog skupa.

„Pametne tehnologije sve su više sastavni deo kako savremenog načina života pojedinca, tako i poslovanja kompanija i funkcionisanja sredjnih i velikih sistema. Mobilnost tehnologije je dosegla nove granice, sa 91% korisnika koji sve vreme drže svoj mobilni uređaj na dohvat ruke. Neverovatnih 2.5 kvintiliona bajtova se generiše svakog dana.

Bilo da je reč o društvenim mrežama, mobilnosti, velikoj količini podataka ili cloud tehnologiji, sve počinje sa korisnikom. Društvene mreže nude korisnicima pregršt informacija, a mobilnost osigurava pristup informacijama onda kada su im najpotrebnije. To srazmerno podiže i njihova očekivanja.

Ono o čemu danas govorimo nalazi se na razmeđi između biznisa i tehnologije, i samo kroz partnerstvo biznisa i IT-a biće moguće ostvariti puni potencijal ove nove ere.

Nova era pametnih tehnologija transformiše način na koji funkcioniše savremeni biznis, a jedna od ključnih dilema postaje pitanje kako održati prednost. Jedan deo odgovora je stalna posvećenost inovacijama.

Pročitajte i:  Comtrade Distribution: Cloud Pak for Data - IBM rešenje budućnosti

Kroz stogodišnju istoriju, IBM se uvek rukovodio svojim vrednostima: posvećenost uspehu svakog klijenta, poverenje i lična odgovornost u svim odnosima i težnja ka inovacijama značajnim za naše korisnike, IBM, ali i za ceo svet. Puno toga se promenilo za 100 godina, ali ovi principi ostaju i biće aktuelni uvek. ”, istakao je Moorer.

Svi koji su bili zainteresovani za skup, a nisu mogli da prisustvuju, imali su mogućnost da prate plenarno predavanje iz Metropol-a preko live streaming-a na http://www.live-e.tv/live-streaming/

Izvor: IBM

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,