Održan IBM Forum 2010

PCPress.rs ImageU utorak, 26.10.2010, u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, kompanija IBM u okviru IBM Foruma 2010 nastavila je sa predstavljanjem koncepta “Pametnije planete” (Smarter Planet) koji predstavlja novi pristup u informacionoj tehnologiji. IBM Forum koji se održava treću godinu za redom je centralni događaj IBM-a u 2010. godini.

IBM shvata značaj ulaganja u nauku i obrazovanje novih stručnjaka i daje visok prioritet istraživanju i razvoju što potvrđuje prvim mestom po broju novih patenata poslednjih godina u svetu. Prošlogodišnji Forum je predstavio inovacije koje imaju potencijal da mnogim ljudima promene način na koji rade ili žive i to već u sledećih pet godina. Ove godine smo bili u prilici da saznamo, kroz koncept “Pametnije planete”, o velikom broju oblasti gde informacione tehnologije mogu doneti boljitak poslovnom svetu a samim tim i celoj planeti.

IBM Forum 2010 su otvorili prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo. Uvodnu reč na skupu dala je Iris Džeba, generalna direktorka IBM-a za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, koja je rekla da je strateški cilj IBM-a u narednoj godini da se predstavi kao kompanija koja na osnovu tehnologija i iskustava kojima raspolaže pomaže kreiranje pametnih rešenja: od ideje do realizacije.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft i IBM objavili izvorni kod MS-DOS-a 4.00 pod „open source“ licencom