ASUS Moneyback

Održan IBM skup “Nova era računarstva”

Lokalna kancelarija kompanije IBM organizovala je u ponedeljak, 21. oktobra, skup pod nazivom „NOVA ERA RAČUNARSTVA“.

Keri Holi (Kerrie Holley), IBM Fellow
Keri Holi (Kerrie Holley), IBM Fellow

Osnovni cilj ovog skupa je predstavljanje novih trendova i tehnologija savremenog doba koji igraju veliku ulogu kada je u pitanju pružanje poslovnih usluga.

Konferenciju, kojoj je pristustvovalo blizu 150 poslovnih korisnika, IT menadžera i drugih profesionalaca iz različitih industrija, otvorio je  Željko Vujinović, direktor kompanije IBM za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, a zatim je usledilo predavanje  Kreša Perice, direktora Globalnih poslovnih servisa kompanije IBM za region centralne i istočne Evrope.

Glavno predavanje na skupu pod nazivom Nova era računarstva, održao jeKeri Holi, IBM Fellow, koji je sa prisutnima podelio svoje iskustvo kada su u pitanju tehnološka dostignuća i liderstvo u inženjeringu, programiranju, uslugama, nauci i tehnologiji, kao i svim drugim oblastima zbog kojih je dobio počasnu titulu IBM Fellow, koja  predstavlja jednu od najznačajnijih titula koju tehnički ekspert može dobiti.

„S obzirom da živimo u vremenu u kome su brze poslovne promene deo svakodnevice, kompanije su prinuđene da uspostavljaju potpuno nove strategije kako bi uz pomoć informacionih tehnolgija podigle svoju vrednost.

Pročitajte i:  Facebook: Postovi koji ukazuju na ugroženo mentalno zdravlje

Kombinacija svih činilaca: socijalnih, analitičkih, mobilnih i cloud računarstva utiču na promenu načina poslovanja u okriženju gde su i klijenti i zaposleni neprestano povezani na internet.  Danas su kompanije primorane da preispituju svoje poslovne modele i pronađu najbolji način korišćenja mobilnih aplikacija i servisa, kako za svoje zaposlene, tako i za svoje korisnike. Brze i skalabilne usluge fokusirane na potrebe potrošača su prisutne i utiču na  tržište poslovnih usluga slično kao što cloud računarstvo utiče na korišćenje informacionih tehnologija.

Pružanje poslovnih usluga se sve više zasniva na programskim interfejsima (API), a svi tržišni pokazatelji upućuju na to da će ubrzo ovaj vid interakcije sa korisnicima preuzeti primat nad tradicionalnim“, izjavio je ovom prilikom Holi.

 

Facebook komentari:
PC Press - Video konferencije

Tagovi: ,