BIZIT 2022

Održan Kurs informacione bezbednosti za najbolje nastavnike informatike

Kompanija “Towers Net”, zajedno sa Društvom za informacionu bezbednost Srbije, održala je 25. avgusta Kurs informacione bezbednosti za najbolje nastavnike informatike u 2014. godini – dobitnike nagrade “Diskobolos”. Tom prilikom svi nagrađeni nastavnici i njihove škole dobili su i komplet knjiga iz domena informacione bezbednosti i savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao i besplatan kurs za po jednog učenika. Kompanija je, kao dobitnik nagrade “Diskobolos” 2014. godine za savremeni sistem za prevenciju i detekciju napada Towers Net Defender (TND sistem), odlučila da na ovaj način pomogne dalji razvoj ove oblasti u Srbiji.


Kurs je održan u prostorijama “Towers Net”-a po planu i programu koji je koncipiran prilikom dodele nagrade i čini ga pet osnovnih tema: sajber bezbednost, tehnički aspekt zaštite objekata i informacija, kriptografija, kriptoanaliza i steganografija, informaciona bezbednost u domenu softvera i operativnih sistema i savremena rešenja i sistemi iz oblasti informacione bezbednosti. Predavanja su imala prvenstveni cilj da stvore osnovnu bazu znanja za dalji rad, a predavači su bili članovi Društva za informacionu bezbednost Srbije i predstavnice kompanije “Towers Net”.
Nebojši Simiću, učeniku beogradske Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” i osvajaču srebrne medalje na svetskom takmičenju mladih inovatora u Turskoj, ovom prilikom je uručena knjiga “Čudesni svet šifara”.
Nakon završetka kursa svi nagrađeni nastavnici i učenici dobili su sertifikate, a dogovoreno je i da “Towers Net” i Društvo za informacionu bezbednost Srbije održe master časove u školama.

Pročitajte i:  Piratski sadržaji i malver koji krade lozinke

Izvor: E-Kapija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,