Održan Kurs informacione bezbednosti za najbolje nastavnike informatike

Kompanija “Towers Net”, zajedno sa Društvom za informacionu bezbednost Srbije, održala je 25. avgusta Kurs informacione bezbednosti za najbolje nastavnike informatike u 2014. godini – dobitnike nagrade “Diskobolos”. Tom prilikom svi nagrađeni nastavnici i njihove škole dobili su i komplet knjiga iz domena informacione bezbednosti i savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao i besplatan kurs za po jednog učenika. Kompanija je, kao dobitnik nagrade “Diskobolos” 2014. godine za savremeni sistem za prevenciju i detekciju napada Towers Net Defender (TND sistem), odlučila da na ovaj način pomogne dalji razvoj ove oblasti u Srbiji.


Kurs je održan u prostorijama “Towers Net”-a po planu i programu koji je koncipiran prilikom dodele nagrade i čini ga pet osnovnih tema: sajber bezbednost, tehnički aspekt zaštite objekata i informacija, kriptografija, kriptoanaliza i steganografija, informaciona bezbednost u domenu softvera i operativnih sistema i savremena rešenja i sistemi iz oblasti informacione bezbednosti. Predavanja su imala prvenstveni cilj da stvore osnovnu bazu znanja za dalji rad, a predavači su bili članovi Društva za informacionu bezbednost Srbije i predstavnice kompanije “Towers Net”.
Nebojši Simiću, učeniku beogradske Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” i osvajaču srebrne medalje na svetskom takmičenju mladih inovatora u Turskoj, ovom prilikom je uručena knjiga “Čudesni svet šifara”.
Nakon završetka kursa svi nagrađeni nastavnici i učenici dobili su sertifikate, a dogovoreno je i da “Towers Net” i Društvo za informacionu bezbednost Srbije održe master časove u školama.

Pročitajte i:  Motorola sada poseduje Silent Sentinel kompaniju specijalizovanu za kamere za velike udaljenosti

Izvor: E-Kapija

Facebook komentari: