ASUS Moneyback

Održan panel „Sajber bezbednost sajber Srbije”

U organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) u galeriji „O3on“  22. Oktobra održana je panel diskusija “Sajber bezbednost sajber Srbije”, u kojoj su učestvovali domaći stručnjaci iz svih oblasti značajnih za bezbednost na Internetu.

HJ1A7339Ovaj događaj organizovan je u sklopu evropske kampanje “Evropski mesec sajber bezbednosti” koji tokom oktobra, drugi put po redu, sprovodi Agencija EU za bezbednost mreža i podataka (ENISA).

Moderator panela bio je Žarko Ptiček, pravnik posvećen oblasti IT prava i član Statutarne komisije RNIDS-a. Učesnici panela bili su: Žarko Kecić, izvršni direktor RNIDS-a za IKT usluge, Luka Gerzić, specijalista za IT bezbednost iz firme “Gerzic&Associates”, Milan Nikolić, direktor korporativne bezbednosti “Telenor Srbija”, Vladimir Marinkov, advokat specijalizovan za sajber kriminal iz kancelarije “Guberina – Marinkov” i Miloš Rančić, sistem administrator iz društveno-tehnološkog centra “Haklab”.

Među temama o kojima je bilo reči bio je i značaj DNS sistema, koji čini osnovu komunikacije na internetu, i mogući problemi izazvani bezbednosnim propustima u ovom sistemu. Sajber bezbednost pored brige o odbrani internet sajtova od hakerskih napada, u ozbiljnim kompanijama ima i znatno šire polje delovanja, pre svega u zaštiti celokupne IKT infrastrukture, zaštiti od industrijske špijunaže, kao i upravljanju rizicima i incidentima. Visokotehnološki kriminal sve više postaje i svakodnevna pretnja u savremenom načinu života običnih građana, pa je u okviru panela bio obrađen i kroz primere iz domaće sudske prakse.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Dejan Đukić imenovan za direktora RNIDS-a
PC Press - Video konferencije

Tagovi:

One thought on “Održan panel „Sajber bezbednost sajber Srbije”

  • 22. October 2013. at 21:55
    Permalink

    Najzgodniji je ovaj treci s desna!!!

Comments are closed.